Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școala de Vară „Young Engineers – Provocarea LEGO” la MNIR

0

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) are bucuria de a găzdui Școala de Vară „Young Engineers – Provocarea LEGO” în perioada 1 iulie – 10 septembrie 2015 la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr. 12, București.

Programul constă într-o serie de 10 lecții speciale, cu modele noi, menite să le provoace creativitatea celor mici în timpul vacanței de vară. Astfel, copiii vor avea oportunitatea de a se familiariza cu noțiuni din domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, prin intermediul construcțiilor de tip LEGO. Lecțiile vor avea următoarele teme:

Scoala de Vara „Young Engineers - Provocarea LEGO”_MNIR

1. Jeep – mașina de teren – diferențialul, mecanismul care permite mașinilor să ia curba;

2. Ventilatorul LEGO – creșterea vitezei de transmisie, raportul de transmisie, mișcarea aerului;

3. Catapulta – arme antice, energia elastică, curba balistică;

4. Brațul mecanic – robotica, androizi, proteze (membre artificiale);

5. Pantograful – geometria, proporția, arta;

6. Ridicarea cu scripeți – ridicarea greutăților cu scripeți pentru a reduce forța de ridicare;

7. Parcul de distracție Roata mare – reducerea vitezei de transmisie;

8. Cutia de viteze manuală – utilizarea transmisiei pentru a crește sau reduce viteza de deplasare a mașinii, mecanismul schimbătorului de viteze;

9. Macaraua – puterea dublă de transmisie, momentul;

10. Parcul de distracție Caruselul – forța centrifuga, forța centripeta.

Aceste ateliere vor fi împărțite în 2 module săptămânale a câte 5 întâlniri zilnice, în intervalul orar 11:00 – 12:15, și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 11 ani. Numărul participanților unei grupe poate varia între minimum 10 și maximum 16 copii. Înscrierea se face contra sumei de 225 lei/modul/copil (plata în avans) sau contra sumei de 50 lei/lecție (plata la începutul lecției).

Participarea se face pe baza înscrierii prealabile la coordonatorul programului, domnul Dan Gabriel Sauer, prin e-mail (la adresa gabriel@youngengineers.ro) sau telefonic (0742.102.633).

Atelierele se vor desfășura în condițiile în care este reunit numărul minim de participanți (10 copii), în următoarele perioade:

  • 29 iunie – 3 iulie;
  • 6 – 10 iulie;
  • 13 – 17 iulie;
  • 20 – 24 iulie;
  • 27 – 31 iulie;
  • 3 – 7 august;
  • 24 – 28 august;
  • 31 august – 4 septembrie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.