Școala de Vară „Young Engineers – Provocarea LEGO” la MNIR

0

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) are bucuria de a găzdui Școala de Vară „Young Engineers – Provocarea LEGO” în perioada 1 iulie – 10 septembrie 2015 la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr. 12, București.

Programul constă într-o serie de 10 lecții speciale, cu modele noi, menite să le provoace creativitatea celor mici în timpul vacanței de vară. Astfel, copiii vor avea oportunitatea de a se familiariza cu noțiuni din domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, prin intermediul construcțiilor de tip LEGO. Lecțiile vor avea următoarele teme:

Scoala de Vara „Young Engineers - Provocarea LEGO”_MNIR

1. Jeep – mașina de teren – diferențialul, mecanismul care permite mașinilor să ia curba;

2. Ventilatorul LEGO – creșterea vitezei de transmisie, raportul de transmisie, mișcarea aerului;

3. Catapulta – arme antice, energia elastică, curba balistică;

4. Brațul mecanic – robotica, androizi, proteze (membre artificiale);

5. Pantograful – geometria, proporția, arta;

6. Ridicarea cu scripeți – ridicarea greutăților cu scripeți pentru a reduce forța de ridicare;

7. Parcul de distracție Roata mare – reducerea vitezei de transmisie;

8. Cutia de viteze manuală – utilizarea transmisiei pentru a crește sau reduce viteza de deplasare a mașinii, mecanismul schimbătorului de viteze;

9. Macaraua – puterea dublă de transmisie, momentul;

10. Parcul de distracție Caruselul – forța centrifuga, forța centripeta.

Aceste ateliere vor fi împărțite în 2 module săptămânale a câte 5 întâlniri zilnice, în intervalul orar 11:00 – 12:15, și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 11 ani. Numărul participanților unei grupe poate varia între minimum 10 și maximum 16 copii. Înscrierea se face contra sumei de 225 lei/modul/copil (plata în avans) sau contra sumei de 50 lei/lecție (plata la începutul lecției).

Participarea se face pe baza înscrierii prealabile la coordonatorul programului, domnul Dan Gabriel Sauer, prin e-mail (la adresa gabriel@youngengineers.ro) sau telefonic (0742.102.633).

Atelierele se vor desfășura în condițiile în care este reunit numărul minim de participanți (10 copii), în următoarele perioade:

  • 29 iunie – 3 iulie;
  • 6 – 10 iulie;
  • 13 – 17 iulie;
  • 20 – 24 iulie;
  • 27 – 31 iulie;
  • 3 – 7 august;
  • 24 – 28 august;
  • 31 august – 4 septembrie.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează