Scoala de vara UN Youth Romania 2016

0

The UN Youth Summer School on Diplomacy reprezintă unul dintre proiectele de marcă ale Asociaţiei Tineretul ONU din România, destinat pentru tinerii pasionaţi de diplomaţie şi de domeniul relaţiilor internaţionale, atât din România cât şi din lume. În această vară proiectul asociaţiei noastre va purta numele One Word, One Market: Bridging the Gap Between the EU and the USA și se desfăşoară în perioada 25-31 iulie.

Festivitatea de deschidere va avea loc la Ministerul Afacerilor Externe, în timp ce cursurile se vor desfăşura la sediul SNSPA.

afis_summer_school_2016

Proiectul nostru va aborda în acest an o temă extrem de sensibilă, cea a Parteneriatului Transatlantic de Comerţ şi Investiţii (Transatlantic Trade and Investment Partnership), cunoscut ca TTIP. Obiectivul Şcolii de Vară este să consolideze cunoştinţele cursanţilor cu privire la TTIP, dar şi în domenii precum relaţia dintre Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, diplomaţia economică şi arta negocierii. În cadrul UN Youth Summer School, diplomaţi, profesori şi specialişti în domeniul relaţiilor internaţionale vor discuta despre încercările dificile la care negocierea pentru acest tratat va supune comunitatea internaţională din punct de vedere economic, politic, social sau cultural.

Printre subiectele care vor fi abordate se numără posibilitatea creării unei pieţi comune globale prin unirea TTIP cu Parteneriatul de Comerţ Transpacific (TPP) şi TiSA (Trades in Services Agreement), problema transparenţei în cadrul negocierilor pentru TTIP sau posibilitatea ca acordul să fie completat cu unul semnat cu China.

În afară de programa educaţională, participanţii se vor bucura de o varietate de activităţi sociale care vor garanta o experienţă completă, adăugând standardelor noastre academice înalte multă distracţie şi socializare cu studenţi din întreaga lume.

Pentru a putea participa la ediţia din acest an a UN Youth Summer School, doritorii au trebuit să trimită aplicaţiile până la data de 3 iulie 2016. Pentru studenţii din România, cazarea va fi gratuită. Grupul ţintă căruia proiectul nostru i se adresează este format din studenţi, masteranzi, doctoranzi dar şi proaspăt absolvenţi sau tineri care activează în domeniul relaţiilor internaţionale, dreptului internaţional, ştiinţelor politice sau diplomaţiei.

UN Youth Summer School este un proiect organizat de Asociaţia Tineretul ONU din România, aflat la a şasea ediţie. În ediţia precedentă subiectul abordat a fost criza din Ucraina, alături de analiza post-conflict și strategii de rezolvare a conflictului.

DESPRE ASOCIAŢIA TINERETUL ONU DIN ROMÂNIA

Asociaţia Tineretul ONU din România (UN Youth Association of Romania) este un ONG format de studenţi, al cărui scop principal este să promoveze valorile Organizaţiei Naţiunilor Unite în rândul tinerilor români, societăţii româneşti, comunităţii regionale şi internaţionale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.