Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scoala de vara ”Omiduta vesela” @ Fundatia Chance for Life

0

Scoala de vara Omiduta vesela” Fundatia Chance for Life

Fundaţia Chance for Life organizează școli de vara pentru copii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani. De ce ar trebui să participe copilul dumneavoastră la atelierele din această școală de vară?

–          Dacă vi se pare că nu are suficiente activități creative care să-i stimuleze imaginația și gândirea și ați vrea să-și dezvolte aceaste laturi;

–          Dacă petrece prea mult timp în fața televizorului și uită să se mai joace;

–          Dacă timpul nu vă permite să aveți atâtea astfel de activități care să îi dezvolte abilitațile practice pe cât v-ați dori;

–          Dacă vă doriți:

 • să își petreacă timpul într-un mod distractiv dar și util, în care să se poată dezvolta armonios,  experimentând printr-o varietate de mijloace, folosindu-și toate cele 5 simțuri;
 • să își descopere pasiunile, să se cunoaste pe sine și să își atingă potențialul;
 • sa își dezvolte abilități de exprimare și comunicare;
 • să dobândească cunoștințe generale din domenii ca: arta, pictura, istoria, natura, într-un mod practic;
 • să își dezvolte capacitatea de a lucra în echipă.

Descriere:

Ca orice ateliere centrate pe dezvoltarea de abilități si atitudini, copiii vor crea manual obiecte decorative sau sau vor participa la activități de educație non-formală cu obiective specifice.

În mod firesc, fiind vorba de ateliere creative, punem accent pe acordarea libertații imaginației copiilor, lăsându-i pe ei să ia decizii cu privire la combinarea formelor, materialelor și a culorilor. Noi avem rolul de a crea un cadru în care aceștia sa-și exerseze creativitatea și să-și atingă potențialul, această metodă fiind puțin diferită de a altor astfel de programe.

În plus, ne diferențiem de alte școli de vară pentru copii prin:

–          caracterul non-profit. Oferindu-i o șansă copilului dumneavoastră, îi oferiți o șansă și unui tânăr cu dizabilități dintr-un centru de plasament de a își dezvolta deprinderi de viață independentă, de a avea un loc de munca și o viață normală, toate veniturile obținute urmând a fi redirecționate spre proiectul “Atelierul Viitorului” din cadrul Fundației Chance for Life;

–          lucrul cu tineri voluntari pregătiți și entuziaști cărora le face plăcere să lucreze cu copiii și sunt dornici să-i ajute să-și dezvolte abilitățile practice și creativitatea.

Proiectul “Atelierul Viitorului” ajută un grup de 16 tineri instituţionalizaţi să se integreze socio-profesional şi promovează serviciile alternative pentru aceşti tineri cu dizabilitati (aici detalii)

Fondurile provenite din realizarea acestor ateliere, le vor permite celor 16 tineri să beneficieze de:

 • Posibilitatea de a avea un loc de muncă adaptat capacităţilor lor intelectuale şi abilităţilor lor
 • Consiliere psihologică permanentă
 • Personal de specialitate care să îi asiste şi să îi ajute în activităţile de confecţionare a obiectelor realizate
 • Un supliment nutritiv zilnic
 • Folosirea calculatorului: două ore/săptămână
 • Activităţi de ergoterapie
 • Dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă (reguli de lucru, valori, administrarea propriilor bani, lucru în echipă)
 • Materiale necesare activităţilor desfăşurate

Detalii organizatorice:

În cadrul atelierelor, vom lucra cu grupe de câte 15 copii care vor fi supravegheați și îndrumați de 2 voluntari și de coordonatorul proiectului, astfel încât fiecare copil să fie în siguranță și să primească atenția necesară.

Perioada: 16-27 iulie, de luni pana vineri, intre orele 9.00-12.30.

Unde: la sediul fundatiei, Bd. Iuliu Maniu, nr. 59, bl, 10A, sc. 4, ap 145 (intre statiile de metrou Lujerului si Gorjului)

Taxa:150 lei (costul materialelor este inclus, iar copiii vor păstra obiectele sau desenele realizate la atelier).

Contact: Diana Ferent, Coordonator Ateliere Omiduta  vesela”, 0726207082        

diana.ferent@chanceforlife.ro

Înscrierile se fac trimițând un mail sau sunand la datele de mai sus menționând numele și vârsta copilului.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.