Scoala de vara-Istorie filmului Cinci zile cu cinci regizori, sustinuta de Anda Cruceanu.

0

Fundatia Calea Victoriei organizeaza din, 9 iulie, ora 18.30, Scoala de vara-Istorie filmului Cinci zile cu cinci regizori, sustinuta de Anda Cruceanu.

Scoala de vara – Istoria filmului Cinci zile cu cinci regizori

Fundatia Calea Victoriei organizeaza din, 9 iulie, ora 18.30, Scoala de vara-Istorie filmului Cinci zile cu cinci regizori, in care veti descoperi minunata lume a filmului privita din perspectiva a cinci regizori celebri.

Pe parcursul atelierului vom realiza o scurta descriere a specificului fiecarui regizor, prin vizionarea unor secvente reprezentative din filmografia fiecaruia.

Orson Welles, Alfred Hitchcock, David Lynch, Jim Jarmusch, Quentin Tarantino sunt autorii unor filme care rar lipsesc din preferintele unui pasionat de cinematografie. Vom studia cadrul cultural si social in care filmele lor au fost produse, vom stabili importanta lor pentru cinema-ul mondial si efectele pe care le-au avut pentru urmatoarele generatii de creatori de film.

Cea care va va povesti despre lumea fascinanta a filmului este Anda Cruceanu, regizor si scenarist.

Cursul va avea 5 intalniri, fiecare a cate 3 ore si va fi compus din studiu teoretic si vizionare de fragmente de film.

9 iulie, Luni: Orson Welles: revolutionarea limbajului cinematografic

10 iulie, Marti: Alfred Hitchcock: dezvoltarea thrillerului psihologic

11 iulie, Miercuri : David Lynch: personajul monstru

12 iulie, Joi : Jim Jarmusch: structura povestii filmice

13 iulie, Vineri : Quentin Tarantino: dinamica personaj/dialog


Lector: Anda Cruceanu

Data incepere: 9 Iulie 2012; Ora curs: 18:30

Cost: 300; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):  250

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur "delicatese culturale", impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează