Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scoala de vara – Initiere in Pictura (21-25 iulie)

0

Visezi sa pictezi si sa te exprimi prin culoare? Fundatia Calea Victoriei iti ofera oportunitatea de a face asta intr-un cadru relaxat si creativ la Scoala de vara – Initiere in Pictura (21-25 iulie).  Sub indrumarea artistului plastic Teodora Varzaru vei face primii pasi in pictura.

Initiere in pictura

Va propunem un curs in care veti invata bazele realizarii unei picture, pornind de la desen si continuand cu intelegerea volumelor si proportiilor. Totul va fi imbinat cu informatii si exemple din istoria artei vechi pana la cea contemporana.

Temele celor cinci intalniri vor fi:

1 si 2 – Pictura. Importanta sa de-a lungul istoriei.

Tema: exercitii si studii de desen si pictura, pornind de la intelegerea formei si redarea volumului unor obiecte simple, sporind treptat complexitatea. Accentul va fi pus pe armonia si expresivitatea compozitiei.

3 – Despre figura umana. Proportii, masuratori.

Tema: crochiuri dupa model, folosind tehnici diferite; exercitii de linie, de pensulatie etc.

4 – Autoportretul in istoria artei.

Tema: autoportret. Contructia chipului corect proportional, observarea particularitatilor, incercare de redare cat mai apropiata de imaginea reala.

5 – Finalizarea propriei compozitii picturale.

Tema: crearea unei compozitii individuale cu tema la alegere, ce infatiseaza propriul mod de reprezentare a lumii. 

Lector: Teodora Varzaru

Data incepere: 21 iulie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa zilnica: luni-vineri, 21-25 iulie

Cost: 270 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 250 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.