Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scoala de vara: Dictie si vorbire (14 – 18 iulie)

0

Dictie

Fundatia Calea Victoriei va invita in perioada 14-18 iulie la Scoala de vara: Dictie si vorbire, sustinuta de Ionut Kivu. Care sunt elementele care ne definesc personalitatea si identitatea in fata interlocutorilor nostri? Imaginea si cuvantul. Insa trebuie remarcat faptul ca deseori acestea doua nu sunt in deplina armonie una cu cealalta.

Ni se intampla tuturor sa ne cream o idee despre cineva, o impresie la prima vedere, care sa se schimbe cu totul odata ce persoana respectiva incepe sa vorbeasca. Forta cuvantului sta in oglinda pe care el o poarta, in reflectarea precisa a unicitatii si a amprentei personale. Oamenii se nasc mincinosi, iar cinci la suta dintre ei sunt chiar mincinosi abili, ridica minciuna la grad de onestitate; acestia devin actori. Mintim cu cea mai mare sinceritate, si totusi cand suntem cu adevarat sinceri, parca nu intodeauna izbutim sa exprimam ceea ce simtim, ceea ce este numai al nostru, si ne deosebeste – sau ne leaga – de altii.

Cuvantul, vorbirea, este semnatura mintii si a sufletului nostru. Cuvantul poate sa ne fie prieten sau dusman, el declansează controlul nostru interior. Trebuie doar sa stim sa il stapanim.

Ceea ce urmareste cursul de vorbire si dictie:

  • Constientizarea propriului tip de vorbire si a eventualelor noastre defecte.
  • Acumularea si exersarea cunostintelor pentru indreptarea defectelor.
  • Identificarea si manipularea sunetului ca expresie a unui implus firesc.
  • Depistarea raportului dintre vorbirea fiziologica si cea de performanta.
  • Controlul respiratiei si al volumului de aer in vorbirea cotidiana sau publica.
  • Utilizarea rasului ca identitate si eliberare.
  • Dobandirea si dezvoltarea libertatii vocale.
  • Cunoasterea principiilor de igiena vocala.
  • Stapanirea emotiilor si a timiditatii.
  • Folosirea cuvantului ca AMIC sau INAMIC, linistirea, manipularea, terapia prin cuvant.

Lector: Ionut Kivu

Data incepere: 14 iulie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa zilnica: luni-vineri, 14-18 iulie

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

 

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.