Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școala de vară de Vorbire în public – Secretele unei prezentări de succes (6-9 iulie)

0

Fundația Calea Victoriei te invită în perioada 6-9 iulie, de la ora 19:00, la Școala de vară de Vorbire în public: Secretul prezentărilor de succes, susținut de Iuliana Maria Ivanov.

Ajungi să fii actorul principal într-un discurs, esti cea/cel din lumina reflectoarelor. Toti ochii, familiari sau nu, sunt ațintiti asupra ta, iar tu vorbești cu tine. Ideile din cap și cele rasfirate pe o foaie par să nu mai aiba structura planificată, iar vocea tremură, respiratia îți e tăiata, palmele transpirate. Ajungi într-un colț după cele 5 minute de glorie, care par 60. In timp ce primești păreri pozitive de la cei din jur, uimit, ești prea ocupat(ă) să ai un dialog cu tine despre ce ar fi putut să meargă mai bine. 🙂

Stop cadru! Poate că simți că e timpul să renunți acum pentru că nu e de tine. Vorbitul în public e o abilitate nativa, iți zici. Dar chiar în acest cadru, te pot asigura că, după multe discursuri observate, am învățat că și în spatele celor mai talentați povestitori zac multe ore de pregatire. Sigur, poate că unii au fost mai norocoși cănd s-au nascut, dar majoritatea pot fi numiți prezentatori eficienți pentru că s-au antrenat în această direcție cu dedicare. Fie că au urmat studii formale, fie că s-au bucurat de sesiuni de coaching, au folosit fiecare oportunitate de a sta în picioare și de a livra propriile discursuri. Pe langa experiența, iți pot spune că potrivit unui studiu recent la care au participat peste 300 de oameni de afaceri, capacitatea de a comunica eficient – inclusiv de a vorbi în public – s-a situat pe primul loc pe lista aptitudinilor de care sunt interesați angajatorii.

Asadar, daca esti motivat sa iți dai o a doua, a treia sau o noua șansă, poți pleca în călătorie informându-te mai mult despre importanța vorbitului în public. Un bun început, în cazul în care vrei să afli și un raspuns personalizat la intrebarea „Locul tău e pe scenă?”, ar fi să participi la cele 4 ateliere despre descrierea cărora poți citi în continuare. 🙂

Atelierul 1 – Elemente introductive
Atelierul 2 – Pregătirea discursului personal
Atelierul 3 – Susținerea discursului (creare, livrare și feedback primit de către fiecare participant pe un discurs )
Atelierul 4 – Recapitulare. Cum pui în practică tehnicile învatate, cu ușurintă?

Lector: Iuliana Maria Ivanov
Data incepere: 6 iulie 2015; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 4; Frecventa: zilnic, 6, 7, 8, 9 iulie (luni-joi)
Cost: 220 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 2000 ron
Locul desfașurării: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfănta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)
Înscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro
Scoala de vara de Vorbire in public

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.