Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scoala de vara de Scriere creativa

0

 Scoala de vara de Scriere creativa

(26 – 30 august)

escher_hands3

 

Cinci zile cu cinci tematici. Teorie si practica – intre usor si greu, a scrie e un dans imprejurul propriei persoane. A scrie poate fi un samanism ametitor sau o plictiseala invinsa. Efortul de a gasi cuvintele potrivite e ghidat de placerea de a descoperi realitatile din spatele cuvintelor.

 

Cinci zile cu cinci provocari. Cinci zile cu cinci raspunsuri diferite la o singura intrebare: cat de creativi suntem?

Temele atelierelor sunt:

1. LUNI: A scrie si a citi sunt acelasi lucru. Fondul problemei, dincolo de forme – motivatii, argumente, imersiuni in cuvinte.

2. MARTI: De la simplele cuvinte la fraze – armonii si dizarmonii. Exagerari, redundante, clisee: textele bolnave si cum se recupereaza ele. Cat de utile sunt descrierile, cat de superflua poezia si cat de bine ne cunoastem.

3. MIERCURI: Storytelling – arta de a scrie despre tine insuti ca si cum ai scrie despre altcineva. Regulile care permit unui text oarecare sa fie un text literar.

4. JOI: Scrierea creativa pe langa alte tipuri de explorari artistice: confluente si diferente. Sincopele, pauzele, repausurile, tacerile, retragerile, timiditatile – vindecarea fricii de a (ne) comunica

5. VINERI: Concluzii? Compunerea si descompunerea unui personaj. Realitatea estompata, simboluri, vise, calatorii – cum si cat scriem, despre cine si despre ce scriem si mai ales: de ce scriem.

Lector: Mario Barangea

Data incepere: 26 August 2013; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: zilnic (luni-vineri, 26-30 August)

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Loc: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1

 

INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.