Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scoala de vara de Scenaristica – Cum se scrie un film (14 – 18 iulie)

0

ScenaristicaFundatia Calea Victoriei va invita in perioada 14-18 iulie la Scoala de vara de Scenaristica – Cum se scrie un film, sustinuta de Vlad Trandafir.  Atelierul este deschis incepatorilor, amatorilor de cinema, persoanelor care doresc sa experimenteze cum se scrie un scenariu.

In sens larg, sunt puse la dispozitie notiunile de baza ale oricarui tip de scriere narativa, stimuland cursantii sa parcurga si sa-si insuseasca principiile conducatoare ale oricarui demers de imaginare a unei povesti. Pe parcursul celor cinci sedinte, participantii se vor fi familiariza cu instrumentarul tehnic, cu mijloacele prin care un scenarist reuseste sa-si duca la indeplinire intentiile.

Elementele de teorie vor fi ilustrate prin analiza unor secvente din filme de referinta din cinematografia universal. Cursantii vor fi incurajati sa-si formeze propriile puncte de vedere asupra lor si sa le puna in aplicare, avand ca scop ultim dezvoltarea unui scenariu de scurtmetraj. Veti fi indrumati si veti primi feedback-ul adecvat pentru a indeplini toti pasii necesari scrierii scenariului – de la idee la redactarea finala.

Pasii prin care veti invata cum se scrie un scenariu vor fi:

SEDINTA 1 – Notiuni introductive

SEDINTA 2 – Elemente constitutive. Structuri. Cadru. Genuri. Personaje. Semnificatii

SEDINTA 3 – Principiile de structurare ale unui scenariu

SEDINTA 4 – Principiul antagonsimului

SEDINTA 5 – Expozitie

Lector: Vlad Trandafir

Data incepere: 14 iulie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa zilnica: luni-vineri, 14-18 iulie

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.