Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Şcoală de vară de Jurnalism pentru adolescenţi (8-12 iulie)

0

Cum știi dacă vrei să te faci jurnalist și care sunt pașii de făcut dacă vrei să ajungi acolo? Afli de la cineva care deja lucrează de mulți ani în domeniu, la Școala de vară de Jurnalism pentru adolescenți organizată de Fundația Calea Victoriei în perioada 8-12 iulie, zilnic, de la 16.30 la 18.00.

Jurnalista Julia Nagy, lectorul atelierului, îți arată cum identifici sau generezi subiecte interesante pentru ceilalţi, cum construieşti un story şi cum îl livrezi ca să fie atractiv pentru publicul tău. Înveţi să selectezi şi să verifici informaţia – ce e important pentru ceilalţi şi ce nu. Îţi dezvolţi creativitatea căutând unghiuri de abordare diferite.

La final vei şti să apreciezi puterea unui cuvânt, să creezi poveşti din Imagini şi să înţelegi impactul Sunetului, ca să-l foloseşti cât mai bine în materialele tale. Vei face şi exerciţii, ca să te obişnuieşti cu rolul de povestitor şi poate chiar să descoperi dacă ţi s-ar potrivi o carieră de jurnalist.

Fiecare atelier se va încheia cu o temă care va ghida participantul spre story-ul pe care-l va scrie/realiza la finalul cursului.

1. Scurtă istorie a storytelling-ului. Ce este un news story? How to? – Cum începi un story? Legătura dintre ascultător şi povestitor.

2. Cum construim un story: procesul de la I(dee) la T(ext). Cum extragem subiectul: observi, documentezi, alegi. Tehnici de storytelling.

3. Cum construim conţinutul. Cum funcţionează arcul narativ. Rolul Detaliilor. Cum conturăm personajele.

4. De la scris la imagine şi sunet. Cum construieşti story-uri în funcţie de formatul de difuzare.

5. Follow-up. Cum continuă povestea? Cum se transformă un detaliu într-o nouă poveste. Discuţii pe exerciţii practice realizate de participanţi.

Taxa de participare este de 350 de lei, înscrierile se fac pe adresa contact@victoriei.ro. Școala de vară de Jurnalism pentru adolescenți are loc la sediul fundației: str. C. A. Rosetti, nr. 47, et. 1, București.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.