Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scoala de vara de Jurnalism narativ si scriitura personala (21-25 iulie)

0

Fiecare povestitor este unic, pentru ca fiecare are o alta perspectiva asupra povestii. Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de luni 21 iulie, de la ora 19:00, la Scoala de vara de Jurnalism narativ si scriitura personală, susținuta de Ana Maria Ciobanu, jurnalist Decat o Revista si laureata a premiilor Superscrieri.

jurnalism

La acest atelier, vom invata impreuna cum sa descoperim si sa scriem povesti adevarate, ce pornesc de la intamplari si experiente cotidiene. Vom vedea cum, prin astfel de povesti, primim si in acelasi timp livram cititorilor lectii importante despre lume. Povestile adevarate dezvolta curiozitatea si spiritul de observatie, ne invata sa ascultam si ne ajuta sa fim atenti la detalii care ascund intamplari interesante.

Intr-o atmosfera relaxanta, cursanti vor avea ocazia sa scrie folosindu-se de diferite instrumente de documentare, scriere si rescriere. Urmarim ca la finalul saptamanii fiecare cursant sa aiba o lista consistenta cu idei si teme de explorat si de transformat in povesti.

Fiecare intalnire va avea la baza exercitii de scriere, observatie si intervievare, ce vor duce la realizarea unor texte scurte care vor fi publicate pe blogul atelierului: http://bucatarianarativa.wordpress.com/

„Life itself is the most wonderful fairytale of all.” —Hans Christian Andersen

Cursul estre structurat in urmatoarele 5 sedinte:

Atelier I – Idee. Detalii. Descrieri. Atmosfera.

Exercitii de scriere bazate pe observarea unor detalii. Exercitii de scriere bazate pe reconstruirea din memorie a unor detalii de atmosfera. Experiment personal

Atelier II – Obiecte cu povesti. Tehnici de reporting

Jocuri pe echipe. Exemple din presa

Atelier III- Oameni cu povesti. Curiozitate.

Interviuri pe echipe. Scriere. Rescriere

Atelier IV- Organizare. Dezvoltare. Structura. De la notite la poveste.

Redactarea unui scurt eseu personal bazat pe experimentul inceput la atelierul I

Atelier V- Unde gasim idei?

Idei. Planuri. Liste

Lector: Ana Maria Ciobanu

Data începere: 21 iulie 2013; Ora curs: 19:00

Număr ateliere: 5

Frecvența: zilnic (luni-vineri, 21-25 iulie)

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 200 ron

Loc desfășurare: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.