Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Şcoala de Vară de Fotografie Film și digital

0

Fundatia Calea Victoriei va invita luni, 5 august, de la ora 19.00, la Scoala de Vara de Fotografie, Film si digital, sustinuta de fotograful Marius Iacob.

Acest curs propune initierea cursantilor in domeniul limbajului vizual, experienta ce poate fi de folos in viitor la  formularea si concretizarea oricarui proiect sau idee in acest domeniu.

Cursul imbina notiuni teoretice cu activitatea practica, raspunde atat intrebarilor de ordin tehnic cat si estetic iar structura in care a fost conceput urmareste descoperirea si dezvoltarea aptitudinilor creative, ghidarea si stimularea acestei creativitati in vederea concretizarii unei preocupari altfel intamplatoare intr-o activitate culturala mai serioasa.

Vom incerca sa vedem ce inseamna un pas in plus de la stadiul de fotograf amator si sa invatam sa ne punem probleme mai serioase legate de fotografie, sa construim si sa ne exprimam vizual, nu intamplator ci asumat, atent si cu un ochi educat.

Fiecare sedinta dureaza cca 2h si jumatate.

Scoala de Vara de Fotografie Film & digital

Structura cursului este:

1. Notiuni generale si aspecte tehnice. Tipuri de aparate – film/digital, Obiective, Expunere, Incadraturi .

2. Lumina. Tipuri de surse, tehnici de iluminare.

Exercitii practice cu diferite aparate pe film si digital.  Notiuni de laborator, marirea fotografiilor pe hartie foto.

3. Atelier practic – expunerea si developarea unui film foto. Construirea unui aparat foto de tip pinhole (stenopa) si realizarea unor teme individuale

4. Atelier practic – Exercitii cu aparate clasice si stenope. Developarea filmelor realizate.

5. Atelier practic – Developare  in laborator si transpunere in pozitiv pe hartie fotografica a temelor individuale.

 

Lector: Marius Iacob

Data incepere: 5 August 2013; Ora curs:  18:30

Frecventa: zilnic, luni-vineri: 5, 6, 7, 8, 9 august

Cost: 400 ron (materiale incluse); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 360 ron (materiale incluse)

Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.