Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au început înscrierile la Școala Bunătății, atelierele de fapte bune pentru copii și părinți

0

Școala de Valori și Landartech au deschis înscrierile pentru Școala Bunătății, o serie de ateliere gratuite care îi aduc împreună pe copii și părinți pentru a face fapte bune. Primele ateliere vor avea loc pe 21 și 22 decembrie 2019, la Coffee Dive România București.

Programul educațional Școala Bunătății este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani și promovează valori ca blândețea, generozitatea și compasiunea. Atelierele au la bază învățarea prin experiențe directe și jocuri special create, livrate de traineri experimentați prin metode interactive, pentru a modela comportamentul celor mici. Aceștia își vor dezvolta imaginația, vor învăța limbajul bunătății, vor deveni mai prietenoși, mai atenți cu cei din jur și vor conștientiza importanța relațiilor sociale.

Pentru părinți este o ocazie excelentă să evadeze din cotidian și să (re)descopere puterea empatiei și altruismului, dar și să petreacă timp de calitate alături de copiii lor.

Atelierele Școala Bunătății vor avea loc pe 21 și 22 decembrie 2019, începând cu ora 10:00, respectiv ora 12:00, la Coffee Dive România din București. Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac completând formularul de aici: http://bit.ly/inscrieri-ScoalaBunatatii2020

Vestea bună pentru cei care nu pot veni la atelierele din decembrie este că Școala Bunătății continuă și anul viitor, urmând ca în ianuarie 2020 să fie organizate noi ateliere. Înscrierile se fac prin același formular.

La sfârșitul atelierelor, la Școala Bunătății, copiii și părinții pot decide să facă împreună o donație. Școala de Valori va investi fondurile astfel strânse în programul Adoptă un Liceu 2020, care oferă o șansă la educație de calitate pentru 1.000 de elevi din medii defavorizate, din învățământul profesional și sistemul dual. Astfel, copiii vor învăța de mici importanța generozității și vor simți bucuria de a dărui, devenind fundraiseri juniori și contribuind alături de părinți la o cauză cu efecte pozitive pe termen lung: o educație mai bună pentru toți tinerii.

Școala Bunătății a fost lansată în luna iulie 2019 de Școala de Valori și Landartech, fiind cea mai mare campanie educațională și de fundraising demarată de copii pentru copii, în România.

Mai multe detalii despre proiectul Școala Bunătății: https://scoaladevalori.ro/scoala-bunatatii/

Despre Școala de Valori

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală înființată în 2009 ca urmare a unei idei îndrăznețe a mai multor tineri întreprinzători.

Misiunea Școlii de Valori este aceea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia, prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare tinerilor și profesorilor. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi website-ul, paginile de Facebook și LinkedIn dedicate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.