Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti celebrează diversitatea culturală, susținând cauze sociale

0

Școala Americană Internaţională din Bucureşti (AISB) dă startul sărbătorilor de iarnă printr-o serie de evenimente ce își propun să prezinte specificul internaţional și tradiţiile de Crăciun ale fiecărei comunităţi din cadrul școlii și să susțină cauze alături de care elevii și profesorii sunt an de an. Sunt zile în care comunitatea AISB, formată din peste 500 de familii din 56 de țări este invitată să celebreze frumusețea diversității.

Scoala Americana_1

“Prin toate activitățile pe care le organizăm la AISB în luna decembrie, dorim să îi încurajăm pe elevii noștri să aprecieze diversitatea și să realizeze frumusețea conturată de diferențele dintre noi. Dorim, de asemenea, să fim alături de cei în nevoie prin toate proiectele pe care le desfășurăm în această perioadă. ‘The Giving Tree’ este, de exemplu, un proiect foarte popular în comunitatea AISB: parinții, elevii și profesorii sunt invitați să aleagă din pomul de Crăciun un ornament ce le va indica dorințele unor copii, de sărbători. Cadourile lor vor ajunge la Asociația Pavel, Touched Romania și Sf. Dimitrie”, a declarat Cătălina Gardescu, Director de Admiteri și Relații Externe al Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti.

Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti organizează Târgul de Artizanat, în cadrul căruia membrii comunităţii şcolii vor avea ocazia să-şi împărtăşească culturile diferite, arta şi tradiţiile meşteşugăreşti. Cu o tradiție de 8 ani la AISB, mult așteptatul Târg al Artizanilor este o ocazie excelentă de a admira obiecte tradiționale, confecționate manual în mai multe țări, precum și o oportunitate de a contribui la diverse acțiuni caritabile. Pentru câteva zile, pe holurile școlii se vor instala artizani din România (covoare tradiționale de la Suceava, săpunuri naturale de la Vălenii de Munte, bijuterii confecționate manual, ceramică din Brașov etc.), dar și mâncăruri din India, Africa de Sud, Israel, Italia, fotografi canadieni, designeri vestimentari francezi, pakistanezi și mulți alții. Alături de aceștia, vor fi reprezentate numeroase organizații non-guvernamentale, care au astfel posibilitatea să comercializeze obiectele confecționate în beneficiul celor pe care îi sprijină. Și-au confirmat prezența Fundația Tedi și Copiii, Touched România, Second Chance România, Asociația P.A.V.E.L., Our Lady of Mercy, Atelierul MIA, Fundația Inocenți, Light Into Europe, Hope for Health, Help the People, Asociatia M.A.M.E. și Ateliers Sans Frontieres.
În acest an, Târgul de Artizanat va avea loc miercuri, 10 decembrie, între orele 8:00-19:00 şi joi, 11 decembrie, între orele 8:00-17:00, în incinta Școlii Americane Internaționale din București.

Atmosfera magică a Crăciunului va fi întreținută în cadrul Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti și de Festivalul Luminii, ce va avea loc între 15 și 16 decembrie. Elevii aduc la școală, cu bucurie și mândrie, propriile tradiții religioase, pe care le împărtășesc cu colegii, profesorii și comunitatea de parinți și vizitatori. Toți se vor bucura de sărbătoarea La Posada de origine Mexicană, de Santa Lucia, provenind din Suedia, de Diwali, sărbătoarea luminii în India, descrieri ale Ramadanului cu frumoasele felinare, sărbătoarea Presepio din Italia, Menorah și pomul dorințelor din Israel, lumânările de advent din Germania, un imens pom de Crăciun ridicat de reprezentanții SUA și Canada.

Organizația de părinți realizează un traseu în holul principal, unde va fi reprezentată fiecare tradiție. Împreună cu clasa lor, pe rând, copiii vor face un tur magic și vor afla despre fiecare tradiție în parte. Îi vom învăța despre diversitate și despre toate aceste tradiții religioase, prin jocuri, întrebări distractive, povești citite lângă brad și cadouri.

Fabiana Papastefani-Pezzoni, Președinta Organizației de Părinți și Profesori a AISB, organizatoare a acestor evenimente, menționează: “În fiecare an, pregătim decorațiuni tradiționale și povești pe care să le spunem copiilor care trec pe la fiecare masa pentru a asculta și a se lăsa purtați în această lume magică. Personalul școlii, de asemenea internațional, intră în rolul diverselor personaje. Copiii iubesc poveștile, fiind încântați de Festivalul Luminii.”

Şcoala Americana Internaţională din Bucureşti îi încurajează constant pe elevi să celebreze diversitatea culturală și să devină cetățeni responsabili față de societatea în care trăiesc.

***
Școala Americană Internațională din București este recunoscută de Ministerul Educaţiei din România şi este acreditată de New England Association of Schools and Colleges, de Council of International Schools, şi de Organizaţia de Bacalaureat Internaţional. AISB a înregistrat reuşite academice de excepţie iar absolvenţii AISB precum şi alţi foşti elevi au fost acceptaţi la universităţi de prim rang din lume. Aceste rezultate deosebite ale Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti sunt rezultatul miilor de oameni care au făcut parte din comunitatea noastră şi a celor ce ne vor conduce către următoarea jumătate de secol.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.