Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti anunță noul program de burse pentru anul școlar 2015-2016

0

Şcoala Americană Internaţională din București anunță începerea perioadei de înscrieri pentru programul de burse integrale de 4 sau 5 ani, oferite în fiecare an elevilor care doresc să îşi dezvolte aptitudinile urmând cursurile Bacalaureatului Internaţional. Anul acesta, Școala Americană Internațională din București oferă trei burse integrale începând cu anul școlar 2015-2016.

Pentru acest program de burse, pot candida elevi care în prezent sunt în clasele a VII-a și a VIII-a, în orice instituții de învățământ, elevi care demonstrează abilităţi academice remarcabile, o situație financiară ce nu le permite achitarea taxelor de școlarizare, precum şi participarea în activităţi extracuriculare care să facă dovada unei mai mari implicări și a unui comportament etic. Elevii trebuie să aibă domiciliul în București.

american school

Bursele oferite de Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti acoperă integral taxele de şcolarizare pe parcursul celor 4 sau 5 ani de studiu, precum şi costurile activităţilor extra-şcolare benefice şi necesare pentru o experienţă educaţională completă. Programul de burse oferă acces elevilor la  un program de studii internațional și accesul la universități de top din întreaga lume.

Câştigătorii burselor se vor pregăti în scopul obţinerii Diplomei de Bacalaureat Internaţional, în urma programului desfăşurat pe parcursul claselor a XI-a şi a XII-a. Bacalaureatul Internaţional reprezintă unul dintre cele mai riguroase cursuri pre-universitare din lume și se bazează pe un model universal, ce cuprinde multiple elemente de bună practică din sisteme educaţionale specifice mai multor ţări. De-a lungul anilor, majoritatea bursierilor absolvenţi ai Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti, care au obţinut diploma de Bacalaureat Internaţional, au fost acceptaţi cu bursă totală sau parţială de către cele mai apreciate universităţi din Europa, America de Nord sau Canada.

Prelungirea anuală a bursei fiecărui beneficiar presupune o verificare a situației financiare a elevului, a rezultatelor sale academice, a comportamentului, care trebuie să fie în concordanță cu cerințele impuse de o școală privată de top.

Elevii interesaţi sunt invitaţi,  împreună cu părinţii, în data de 19 februarie 2015, ora 18:00, la o Sesiune de Informare, pentru a afla mai multe detalii privind programul de burse. Prezența la această sesiune de informare se va face pe bază de înscriere în prealabil la numărul de telefon 021204-4209 sau prin e-mail la adresa cmarcu@aisb.ro. Nu se va permite accesul în campus fără înregistrare în prealabil și fără prezentarea actelor de identitate.  Prezența la această sesiune de informare nu este obligatorie pentru depunerea unui dosar de candidatură.

INFORMAȚII DESPRE  ÎNSCRIEREA ÎN COMPETIȚIA PENTRU BURSE

Pentru înscrierea în concurs sunt solicitate următoarele documente:

  • Formularul de înscriere completat şi semnat (acesta se poate solicita la: Cristina Marcu, telefon: 021 204-4209, e-mail: cmarcu@aisb.ro)
  • Un eseu scris în limba engleză conform criteriilor incluse în formularul de înscriere
  • Un eseu / portofoliu cu tema: „Who I am as a learner”
  • Originalul foii matricole care să prezinte evoluţia şcolară în ultimii doi ani, cât şi primul semestru al anului şcolar în curs
  • Completarea unor formulare tip de recomandare: acestea trebuie solicitate la adresa de email de mai sus (este necesară trimiterea acestora în plicuri sigilate și semnate de profesori)
  • Copii după fişele fiscale din ultimii doi ani ale părinţilor
  • Adeverinţele de salariu ale părinţilor
  • O descriere a cheltuielilor lunare ale familiei elevului

Depunerea documentelor necesare pentru înscrierea în concurs se va face în data de 14 martie 2015, la sediul Şcolii Americane. În aceeași zi, la ora 08:30, cei ce doresc să se înscrie în competiția pentru burse vor susține o serie de teste, printre care unul de limbă engleză si unul de matematică, ce vor dura în total trei ore. Pentru testări (obligatorii pentru depunerea candidaturii), este necesară înscrierea prealabilă prin persoana de contact de mai sus. Nu este permis accesul pentru testări elevilor care nu au fost înscriși în prealabil.

Finaliștii vor fi invitați să susțină un interviu cu membri ai Comitetului pentru Acordarea Burselor din cadrul Școlii Americane Internaționale din București în jurul datei de 2 mai 2015.

Câștigătorii burselor vor fi anunțați până în data de 15 mai 2015, când vor fi chemați la Biroul de Admiteri pentru a completa formularele necesare.

cgardescu@aisb.ro

www.aisb.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.