Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SCIKiDS Festivalul Stiintei, 21-22 octombrie la Mega Mall din Bucuresti

0

SCIKiDS Festivalul Științei, mega ediția V

În Mega Mall, luna octombrie

Pe 21 și 22 octombrie copiii, părinții și tinerii pasionați de știință și tehnologie sunt așteptați la nivelul -1 din Mega Mall pentru o mega ediție aniversară SCIKiDS Festivalul Științei.

Anul acesta SCIKiDS Festivalul Științei sărbătorește 5 ediții de popularizarea științei. Pe parcursul edițiilor anterioare, SCIKiDS Festivalul Științei a cumulat un total de 20 000 de participanți, 300 de voluntari, 200 de activități științifice distractive, 70 de roboți și ozoboți,

Programul celor două zile de festival cuprinde experimente distractive și pe înțelesul copiilor cu Profesorii Trăsniți de la Fun Science, spectacole științifice la scenă susținute de artiști precum Claudia Stroe, lansări de cărți științifice pentru copii, expoziții, ateliere educative, jocuri cu obiecte științifice interactive, competiții de roboți și jucării inteligente. În cadrul festivalului, participanții sunt invitați să contribuie la crearea unui show experiment, “Puterea citricelor” în care 4.000 de lămâi, și portocale, vor genera energie electrică fără prize, ci doar prin intermediul elementelor naturale. De asemenea, alături de scriitorul Alex Doppelgänger și Profesorul Trăsnit, copiii vor putea realiza cel mai mare slime pufos. Participanţii la festival pot descoperi suprizele pregătite în cinci zone dedicate: Sci, Tech, Fun, Edu şi Art.

Surprizele continuă iar SCIKiDS Festivalul Științei a inițiat un nou concept “YouTube meets SCIENCE”. Cu această ocazie sunt așteptați să participe unii dintre cei mai cunoscuți YouTuberi din România și Moldova ca: Orange Blue (Eugen Anghel), Viktor Moozz, Cezar Poiata, Mariposa (Lorena Francisc), Deeix, TheoXXH , Maya Pop, Best Noris, iNicolas, Andrei Ro, Albert KSV, Cristian Bătrînu, Erik Culescu și Profesorul Trăsnit Spooky. YouTuberii vor deschide festivalul alături de Bibi și vor ține la curent fanii cu noutăți de la SCIKiDS Festivalul Știintei.

,,Considerăm că viziunile pe care le oferim copiilor noștri, vor modela viitorul. SCIKiDS Festivalul Științei reprezintă viziunea unei societăți orientate spre știință, iar o societate care îmbrățișează știința include oameni puternici orientați spre rezolvarea problemelor. La SCIKiDS Festivalul Științei, toată lumea este binevenită pentru că iubirea de cunoaștere nu te va lăsa niciodată cu inima frântă.” declară Andreea M. Stoica, fondator Asociația Fascination și SCIKiDS Festivalul Știintei.

SCIKiDS Festivalul Științei se află la cea de-a cincea ediție și reprezintă o inițiativă a Asociației Fascination împreună cu Fun Science România. Evenimentul beneficiază de sprijinul Da Vinci Learning, televiziunea educațională pentru întreaga familie și UPC România. Partenerul educațional al festivalului este Centrul Edulier, primul centru de asistență pentru copiii dislexici.

Printre participanți îi puteți întâlni pe: Orășelul Cunoașterii, RoboFun, PC Garage, Teko Kindergarden, Momki & Friends, Fun Science România, Young Engineers, Game Art, Lego, Gentlemen Works Universitatea Copiilor, Genius Kids, Pandora M, Nemi, Știință și Tehnică.

Copiii ce indică semnele unor abilități înalte vor putea fi observați de specialiștii Gifted4All by Kleine Schule.

În 2017, SCIKiDS Festivalul Științei a fost premiat la Gala Societății Civile cu locul III în cadrul secțiunii: Educație.Învățământ.Cercetare

Încurajați de succesul din anii trecuți, organizatorii se așteaptă la peste 8.000 de vizitatori care vor lua parte la cea mai cool întâlnire cu știința. Activitățile se vor desfășura în fiecare zi în intervalul 12.00 – 20.00, iar intrarea este liberă.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.scikids.ro și pe pagina de facebook a evenimentului : SCIKiDS Festivalul Științei, mega ediția V.

Despre Asociația Fascination

SCIKiDS -The Next Generation: Noi credem că știința are puterea de a schimba vieți și de a influența destine. Misiunea SCIKiDS este aceea de a stimula interesul copiilor pentru știință, prin evenimente și activități definite prin trei calități-cheie: interactiv, educațional și inspirațional. Publicul nostru țintă este intreaga familie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.