Schneider Electric susţine educaţia, printr-un parteneriat cu Colegiul Tehnic Energetic Bucureşti

1

Schneider Electric, specialist mondial în managementul energiei, a contribuit la renovarea Colegiului Tehnic Energetic Bucureşti prin dotarea cu echipamente electrice moderne a unui laborator tehnic. Iniţiativa face parte dintr-un parteneriat de lungă durată cu această instituţie de învăţământ, care a constat nu doar în echiparea cu instalaţii, ci şi în oferirea de cursuri de formare a cadrelor didactice de specialitate.

Parteneriatul dintre Schneider Electric şi Colegiul Energetic din Capitală se derulează în cadrul proiectului POSDRU „Îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi formării profesionale prin reţele parteneriale”, în care sunt implicate şase unităţi şcolare de profil din ţară, al cărui scop este pregătirea tinerilor pentru inserţia eficientă pe piaţa muncii.

„Dorim să susţinem sistemul de învăţământ din România în demersul de a pregăti tineri care să corespundă cerinţelor actuale de pe piaţa muncii, iar această pregătire nu poate avea loc decât în spaţii modern echipate, care să răspundă nevoilor lor de educaţie şi realităţilor de pe piaţa muncii. De aceea, Schneider Electric se implică activ în facilitarea accesului tinerilor români la tehnologie de ultimă generaţie”, a declarat Petre Butu, Vicepreşedinte Schneider Electric România.

În cadrul parteneriatului cu Schneider Electric, cea mai recentă etapă a constat în dotarea laboratorului tehnic al Colegiului Energetic cu aparatură de distribuţie electrică şi automatizări industriale – protecţii Acti9, lămpi de semnalizare, chei de comandă, surse de tensiune – în vederea realizării tablourilor electrice aferente laboratorului de electrotehnică. Acti9 este o soluţie de distribuție și management al energiei electrice, dedicată atât aplicațiilor industriale, cât şi sectorului rezidenţial, soluție ce asigură protecția și managementul eficient al instalațiilor electrice în care a fost integrată. Echipamentele sunt, în prezent, montate pe machete funcționale utilizate pentru dobândirea competenţelor de specialitate în domeniile electric şi electromecanic.

Colaborarea dintre Schneider Electric şi Colegiul Tehnic Energetic Bucureşti a început în anul 2008, când compania a contribuit la dotarea laboratorului de măsurări electrice şi electronice cu machete funcţionale care îi ajută pe elevii din anii terminali să înţeleagă mai bine partea aplicativă a distribuţiei electrice sau a automatizărilor. Cu ajutorul acestor aplicaţii, tinerii învaţă cum funcţionează o instalaţie de automatizare, îmbunătăţind astfel aplicabilitatea practică a cunoşinţelor teoretice dobândite de-a lungul anilor de studiu. În plus, pentru a putea utiliza automatele programabile şi echipamentele furnizate la nivel optim, cadre didactice ale Colegiului Energetic au beneficiat de un training organizat de Schneider Electric la sediul companiei.

sneider

Despre Schneider Electric

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operaţiuni în mai mult de 100 de ţări, Schneider Electric oferă soluţii integrate pentru diverse segmente de piaţă, deţinând poziţii de lider în domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcţii şi al centrelor de date sau reţelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenţă extinsă şi în domeniul aplicaţiilor pentru segmentul rezidenţial. Cei peste 140 000 de angajaţi ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, fiabilă, eficientă, productivă şi verde, realizând venituri din vânzări în valoare de 24 miliarde de euro în 2012, prin activitatea lor constantă de a ajuta persoanele şi organizaţiile „să profite la maximum de resursele energetice”.

www.schneider-electric.com/ro

 

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. avatar

    Am fost in noul laborator si oamenii chiar au facut o treaba super buna, vechile instalatii aveau cativa zeci de ani si multe nu functionau deloc.

    Astept ca tot mai multe companii sa se implice in astfel de proiecte ca pana la urma tot ele beneficiaza de know how-ul si experienta viitorilor angajati.

Comentează