Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Schimb de Plante în Cotroceni (București), un eveniment dedicat iubitorilor de natură de apartament

0

Schimb de Plante în Cotroceni este un eveniment în care pasionații de plante de apartament se întâlnesc pentru a schimba între ei plante, pui, răsaduri și semințe, dar mai ales bucuria împărtășită de a cultiva și a proteja natura. Evenimentul va avea loc sâmbătă, între orele 12:00 – 16:00, la Casa Mai, pe strada Turnescu, nr. 1, în Cotroceni (București).

Grup FB aici.

Care este procesul? Fiecare invitat poate veni de acasă cu plante, pui, etc. pe care dorește să le dea la schimb sau să le doneze. În schimbul lor, va lua plante cu scopul de a-și mări colecția de specii de acasă. Iar dacă sunt oameni care vor să participe, dar nu au nicio plantă, nu este nicio problemă – le oferim una cadou, pentru a-și începe colecția.

În cadrul evenimentului vor participa producători locali de produse artizanale – Studio Mud, Atelier Tron, Sandra Berghianu Ceramics, Lutoya, Ușurel și legume bio – ferma socială bio&co. Va avea loc un workshop de imprimare a plantelor pe un tablou de lut, fiecare participant putând apoi să ia această amintire acasă, gratuit. Am pregătit și o expoziție de artă, cu lucrări ale artiștilor locali.

Evenimentul se află la a șaptea ediție și numără în spate evenimente independete, dar și afiliate Street Delivery București și Bacău, Bazar de Cotroceni. Participanții fac parte din comunitatea iubitorilor de natură strânsă în grupul de Facebook Schimb de Plante, ce numără 4 000 de oameni, dar nu numai. Oricine este așteptat cu drag și cu toate măsurile de siguranță luate responsabil.

Vă așteptăm la un eveniment care celebrează natura și bucuria de a o dărui. Dar din dar se face rai!

Schimb de Plante este un proiect format de un grup de inițiativă, pentru a răspândi grija și atenția față de natura, dar și pentru a o aduce mai aproape de natura umană, în case. Proiectul a luat naștere în 2017, iar un an mai târziu a fost format și grupul de facebook cu același nume, ce reunește într-o comunitate activă și implicată, pasionați și colecționari din toată țara. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.