Satul transilvănean în filmul românesc la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. INTRARE LIBERĂ

0

Satul transilvănean în filmul românesc

Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Lumea cârsnicului Picu Pătruţ, cel care a devenit, mai târziu, călugărul Procopie, este lumea secolului  al XIX-lea din satele româneşti ale Transilvaniei. Acestei lumi i-au fost dedicate opere literare şi cinematografice de excepţie. O parte din cele mai reprezentative filme artistice româneşti, realizat în ultimii 60 de ani, sunt prezentate în Gala Satul transilvănean în filmul românesc, în perioada 15 – 22 septembrie, la Studioul Horia Bernea.

Proiecţiile filmelor vor fi urmate de discuţii cu realizatorii (regizori şi actori), între care ne face plăcere să îi amintim pe Nicolae Mărgineanu, Dan Piţa, Mircea Mureşan, Constantin Codrescu, Ioana Bulcă, Victor Rebengiuc, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Irina Petrescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Maria Ploae, Manuela Hărăbor, Doru Mitran, Claudiu Bleonţ, Catrinel Dumitrescu şi Remus Mărgineanu. Cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la naşterea lui Victor Iliu, la proiecţia filmului La „Moara cu noroc”, va fi lansat şi volumul monografic al profesorului Nicolae Cabel, dedicat marelui regizor.

 

Sâmbătă, 15 septembrie, ora 18:00
Pădureanca, de Nicolae Mărgineanu
Vor fi prezenţi la proiecţie regizorul Nicolae Mărgineanu şi actorii Victor Rebengiuc şi Manuela Hărăbor.

Duminică, 16 septembrie, ora 18:00
Flăcări pe comori, de Nicolae Mărgineanu

Luni, 17 septembrie, ora 18.00
Nunta de piatră, de Mircea Veroiu
Duhul Aurului, de Dan Pizza și Mircea Veroiu

Marți, 18 septembrie, ora 18.00
Dreptate în lanțuri, de Dan Pița

Miercuri, 19 septembrie, ora 18.00
Dincolo de pod, de Mircea Veroiu

Joi, 20 septembrie, ora 18.00
Ion: Blestemul pământului, de Mircea Mureșan

Vineri, 21 septembrie, ora 18.00
Ion: Blestemul iubirii, de Mircea Mureșan

Sâmbătă, 22 septembrie, ora 18.00
La „Moara cu noroc”, de Victor Iliu

INTRAREA ESTE LIBERĂ

Un eveniment susţinut de Cramele Recaş

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează