Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Satul transilvănean în filmul românesc la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. INTRARE LIBERĂ

0

Satul transilvănean în filmul românesc

Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Lumea cârsnicului Picu Pătruţ, cel care a devenit, mai târziu, călugărul Procopie, este lumea secolului  al XIX-lea din satele româneşti ale Transilvaniei. Acestei lumi i-au fost dedicate opere literare şi cinematografice de excepţie. O parte din cele mai reprezentative filme artistice româneşti, realizat în ultimii 60 de ani, sunt prezentate în Gala Satul transilvănean în filmul românesc, în perioada 15 – 22 septembrie, la Studioul Horia Bernea.

Proiecţiile filmelor vor fi urmate de discuţii cu realizatorii (regizori şi actori), între care ne face plăcere să îi amintim pe Nicolae Mărgineanu, Dan Piţa, Mircea Mureşan, Constantin Codrescu, Ioana Bulcă, Victor Rebengiuc, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Irina Petrescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Maria Ploae, Manuela Hărăbor, Doru Mitran, Claudiu Bleonţ, Catrinel Dumitrescu şi Remus Mărgineanu. Cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la naşterea lui Victor Iliu, la proiecţia filmului La „Moara cu noroc”, va fi lansat şi volumul monografic al profesorului Nicolae Cabel, dedicat marelui regizor.

 

Sâmbătă, 15 septembrie, ora 18:00
Pădureanca, de Nicolae Mărgineanu
Vor fi prezenţi la proiecţie regizorul Nicolae Mărgineanu şi actorii Victor Rebengiuc şi Manuela Hărăbor.

Duminică, 16 septembrie, ora 18:00
Flăcări pe comori, de Nicolae Mărgineanu

Luni, 17 septembrie, ora 18.00
Nunta de piatră, de Mircea Veroiu
Duhul Aurului, de Dan Pizza și Mircea Veroiu

Marți, 18 septembrie, ora 18.00
Dreptate în lanțuri, de Dan Pița

Miercuri, 19 septembrie, ora 18.00
Dincolo de pod, de Mircea Veroiu

Joi, 20 septembrie, ora 18.00
Ion: Blestemul pământului, de Mircea Mureșan

Vineri, 21 septembrie, ora 18.00
Ion: Blestemul iubirii, de Mircea Mureșan

Sâmbătă, 22 septembrie, ora 18.00
La „Moara cu noroc”, de Victor Iliu

INTRAREA ESTE LIBERĂ

Un eveniment susţinut de Cramele Recaş

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.