Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SĂRBĂTOREȘTE RECICLAREA LA 10 ANI DE RECICLETA

0

În cadrul Săptămânii Europeane a Mobilității, RECICLETA – programul de colectare gratuită a hârtiei îi invită pe toți bucureștenii, sâmbătă, 21 septembrie, între orele 10 și 14 la Verde Stop Arena (Str. Barbu Văcărescu 162-164) pentru a sărbători prin joc, distracție și reciclare, 10 ani de existență.

Cei prezenți se vor bucura de activități educative și distractive despre protecția mediului și consum responsabil și vor avea ocazia să facă un test drive cu cel mai eco mijloc de transport – noul model de cargo-tricicletă RECICLETA, produsă în România de SHILLEX. Intrarea la eveniment este liberă.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Kaufland România, Verde Stop Arena și a altor parteneri.

Din program:

  • Parada cargo-tricicletelor și test drive pe noul model de cargo-tricicletă RECICLETA;

  • Laughter Yoga Terapie prin Râs”, cu Radu Constantin;
  • Academia HiHaHu – concert, jocuri de mișcare, jocuri educative pentru copii și părinți;

  • Harta Reciclarii – roata norocului cu premii pentru materiale reciclabile (hârtie și carton, sticle de plastic și doze de aluminiu) aduse de public la stand pentru colectare selectivă, joc de puzzle din dopuri reutilizabile;

  • Atelierul de pânză – pictură pe sacoșă de pânză.

La eveniment, bucureștenii pot afla despre importanța folosirii unor mijloce de transport nepolunante, a reducerii risipei și a colectării separate a deșeurilor în vederea reciclarii, cu scopul final de a reducere a impactului pe care îl avem cu toții asupra mediului înconjurător.

În programul de colectare materiale reciclabile RECICLETA sunt peste 54.000 de beneficiari din 600 de scări de bloc din sectorul 2 și 200 de firme din centrul Bucureștiului, de la care au fost colectate peste 630.000 kg de materiale reciclabile, în special hârtie.

Cu ajutorul Kaufland România, capacitatea de colectare a programului va crește în 2019 prin introducerea în program a 20 de unități de învățământ din sectorul 2. Colectarea se va face cu o flotă compusă din 5 cargo-triciclete asistate electric și a unei mașini electrice, care nu poluează aerul și care asigură 6 locuri de muncă.

Atenție!

  1. Prin participarea la acest eveniment, publicul prezent își dă acorul implicit pentru a apărea în materialele vizuale de promovare a programului RECICLETA și a inițiativelor partenerilor invitați.
  2. Recomandăm publicului să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun, pe jos sau cu bicicleta. Nu asigurăm parcare pentru autoturisme personale.
  3. Menționăm că acest eveniment este prietenos cu mediul înconjurător, oamenii și animalele 😊

Vă așteptăm cu drag!

Echipa RECICLETA – VIITORPLUS

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.