Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Saptamina #2 la Festivalul E-Motional / evenimente 13-18 octombrie

0

unnamed
13.10
| 19:00 | ZonaD Lounge #3 |
 Dansul contemporan – speed dating și lifelong affair, cu Adriana Gheorghe

Subiectul întîlnirii următoare propuse de Adriana Gheorghe în cadrul ZonaD Lounge este „noul dans, dansul viitorului. În egală măsură, o tentativă de a găsi un răspuns adecvat pentru realitățile în care trăim dar și pentru una dintre nevoile dintotdeauna ale teatrului, noul dans se cheamă “violet, 3D, de tip peisaj” etc. la Mårten Spångberg și poate fi efectul metodei numite “comunicare fizică, abstractă și în timp real” (real time non representational physical communcation), dezvoltată de Thomas Steyaert și Raul Maia sau al metodei “echivalării” (equalizing) propuse de Matija Ferlin. Despre toate acestea și despre cum participă la conversație spectacole ca “Score #21 – Method of Elimination” (Thomas Steyaert), “Piesă cu responsabilitate limitată” (Cosmin Manolescu și Mihaela Dancs) , “An Un-Folding Proces” (Isabelle Schad), dar și practicile și esteticile altor artiști care ni se pot revela în timpul discuției, vom vorbi luni, pe 13 octombrie, de la ora 19:00.”

14.10
| 19:30 | CNDB | Spectacol: LUNA [premieră], de Irinel Anghel, cu Cristina Lilienfeld, Smaranda Găbudeanu, Irinel Anghel

„Habar n-am ce e LUNA. Este dans, teatru, muzică, film, performance art. Dacă îi dau o singură descriere, de fapt îi iau posibilitatea de a fi tot ceea ce este. LUNA este un mister. LUNA este o iluzie. LUNA este o călătorie suprarealistă într-o lume guvernată de energia feminină care este însăşi forţa creaţiei. Adica un mister. Conceput ca un ‚all-round show’ din spaţiul comun al tuturor artelor, spectacolul de dans-teatru-muzică LUNA are un decupaj filmic şi un final experienţial ce se oferă privirii individuale a fiecărui spectator.” Spectacolul este rezultatul unei rezidențe interdisciplinare E-Motional/ ArtistNe(s)t derulate la București, Bacău și Tescani.


| ZonaD | Rezidență și atelier “Nordic Blondes” cu Steinunn Ketilsdóttir (Islanda)

atelier: 15-16 octombrie, 19:00-21:00
prezentare rezidență: 
18 octombrie, 18:00

În perioada 30 septembrie – 20 octombrie, coregrafa islandeză Steinunn Ketilsdóttir își desfășoară la ZonaD rezidența E-Motional/ ArtistNe(s)t acordată proiectului “Nordic Blondes”. Rezidența este însoțită de un atelier deschis publicului și de o prezentare publică în cadrul festivalului. Aflată la București în rezidență împreună cu dansatoarea Snædís Lilja Ingadóttir, Steinunn Ketilsdóttir lucrează cu tema imaginii de sine și a propriei existențe, atît în cazul indivizilor, cît și în anumite grupuri sociale. Nordic Blondes explorează ce anume văd și simt oamenii, prin simpla observare a celorlalți și a acțiunilor lor, a impresiilor lor și a felului în care îi percep pe ceilalți; în același timp, proiectul cercetează propriile noastre percepții și experiențe de sine, felul în care ne examinăm pe noi înșine în relație cu o comunitate și un context internațional. Prezentarea este acompaniată de o introducere a practicii artistice a coregrafei Steinunn Ketilsdóttir și a scenei de dans contemporan din Islanda. 


17.10
| 19:00 | ZonaD Film | Proiecție de film/ PREMIERA: THE SIX SEASONS, Regia: Gilles Delmas, Coregrafia: Akram Khan, Montaj si productie: Marc Boyer, Productia: Lardux Films, 51 min.

Un documentar poetic, “The six seasons” este un film despre realizarea spectacolului „Desh”, o piesă solo al celebrului coregraful Akram Khan. Proiectul este o reflecție asupra originii sale: Bangladesh. Filmul ia forma unei serii de pasaje, poduri și paralele care ne poartă într-o poveste în care fiecare individ este impregnat de cultura din care provine. Privirea autorului se oprește mai întîi asupra problemelor geopolitice din Bangladesh, una din cele mai populate țări din lume, dezvoltând apoi o reflecție asupra efectelor încălzirii globale și a migrației economice. Întregul film este compus ca un poem, folosind fragmentar imagini ale oamenilor din Bangladesh și concentrându-se pe un artist imigrant care, prin dansul său, ne arată visul originii sale. Imaginile ce susțin acest vis ne readuc într-un studio unde, în fața unei oglinzi, totul ar putea fi, până la urmă, o iluzie…

Evenimente prezentate în cadrul Festivalului E-Motional organizat de Fundația Gabriela Tudor. Parteneri asociați sînt Centrul Național al Dansului București și lorgean theatre. Evenimentul este organizat în cadrul programului european „E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural București 555 al ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri media: Șapte Seri, Zeppelin, Scena.ro, Modernism, ArtAct magazine, ArtClue, România Pozitivă, Sub 25, The ONE, Feeder, Veioza Arte

Detalii despre evenimente și ateliere la  http://zonadstudio.wordpress.com sau www.e-motional.eu.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.