Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi” la Sala Radio

0

Orchestra Naţională Radio şi Orchestra de Cameră Radio se alătură „Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi” (SIMN) – eveniment ajuns la ediţia 25!

Adrian Morar

Organizată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, SIMN este cel mai important festival din România dedicat creaţiilor recente şi ocupă deja un loc semnificativ în viaţa muzicală internaţională. Ediţia a 25-a a „Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi” (SIMN), ce se va desfăşura între 22-29 mai, cuprinde o suită variată de evenimente. Alături de nume ale compozitorilor români confirmaţi deja pe plan internaţional, vor reprezenta creaţia autohtonă şi cei mai importanţi artişti ai tinerei generaţii.

Miercuri,  27 mai (19.00), la Sala Radio, sunteţi invitaţi la concertul Orchestrei de Cameră Radio,  ce se va derula sub bagheta lui GHEORGHE COSTIN, dirijor al Filarmonicii „Banatul” – Timişoara. Solişti serii vor fi violoncelistul MIRCEA MARIAN şi ALEXANDRU MATEI – la percuţie. În programul concertului veţi asculta: Ulpiu Vlad – Sonorităţi  şi anemone II, concert pentru violoncel şi orchestră de coarde, Adrian Iorgulescu – Concert pentru percuţie şi orchestră de coarde, George Balint – Istorie, pentru orchestră de cameră şi Wolfgang Rihm –  Erscheinung.

Cel de-al doilea eveniment de la Sala Radio înscris în „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi” este concertul Orchestrei Naţionale Radio, desfăşurat vineri,  29 mai (19.00), sub conducerea muzicală a dirijorului ADRIAN MORAR. Le veţi aplauda ca soliste pe RALUCA STRATULAT – vioară şi  ANDREEA  ŢIMIRAŞ – violoncel.

Veţi asculta în repertoriul serii Simfonia a IV-a semnată de Ştefan Niculescu, compozitorul omagiat în cadrul celei de-a 25-a ediţii a evenimentului. Muzicianul este şi primul director artistic al SIMN şi fondator al acestei manifestări. Pe lângă lucrarea menţionată, programul serii mai cuprinde: Dan Dediu – Concert pentru vioară, violoncel şi orchestră, Marc Mellits – Brick şi Octavian Nemescu – Muzica primelor 14 minute ale unei ore fatale.

Între cele două evenimente menţionate, joi, 28 mai (19:00), la Sala Radio, în seria “Ansambluri corale de prestigiu”, Corul Preludiu al Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română, dirijat de VOICU ENĂCHESCU, se întâlneşte pe scenă cu unul dintre cei mai mari pianişti români din toate timpurile: VALENTIN GHEORGHIU. Pe lângă ipostaza sa de interpret, de această dată îl veţi aplauda pe artistul român şi în calitatea sa de… compozitor! Lucrarea sa – Eminesciana pentru cor şi pian – va fi interpretată în primă audiţie absolută. O serie de alte partituri semnate de compozitori români vor fi de asemenea cântate pentru prima oară, cu această ocazie, în faţa publicului de la Sala Radio.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia „Radio România” – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bdul. Eroilor, Calea Plevnei, Bdul. Dinicu Golescu – autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.