Săptămâna Culturii Japoneze pentru toți iubitorii de artă și cultură japoneză, 7-11 mai 2012

0

Astăzi, 7 mai a.c.,la Universitatea Româno – Americană (Bd. Expozitiei, nr. 1B, Sect.1), pentru toți pasionații de artă și cultură, și nu numai, s-a deschis prima ediție a Zilelor Culturii Japoneze.

Evenimentele din cadrul Zilelor Culturii Japoneze sunt organizate de Centrul de Studii Româno-Japoneze și Universitatea Româno-Americană, cu sprijinul JTI și durează până vineri, 11 mai a.c. Manifestarea își propune să promoveze cultura și tradițiile japoneze.

Printre activitățile care vor avea loc în cadrul Zilelor Culturii Japoneze, se numără: parade de kimonouri, demonstrații de arte marțiale japoneze, workshop de manga, dar și o inițiere în Bucătăria Japoneză.

Mai multe informaţii despre toate evenimentele din cadrul Zilelor Culturii Japoneze se pot găsi: csrj.ro .

 

Programul Zilelor Culturii Japoneze 2011:

 

Luni, 7 mai, orele 18:00, în Aula Universității Româno-Americane va avea loc una dintre cele mai spectaculoase parade de kimonouri organizate în România, realizate cu sprijinul Asociației Rădăcini Culturale, moment când toți amatorii ținutelor japoneze vor putea admira peste 40 de kimonouri.

Marți, 8 mai, începând cu ora 18:00, la Sala Senatului Universității Româno-Americane, doamna profesor Mirela Murgescu va face o introducere în lumea fabuloasă a lui Satoshi Kon, un binecunoscut artist manga și regizor de filme japoneze de animație.
Miercuri, 9 mai, în Aula Universității Româno-Americane, începând cu ora 18:00 iubitorii de arte marțiale japoneze vor fi martori la demonstrații de: Ninjutsu, Karate, Kempo și Aikido. Evenimentul este realizat cu sprijinul Clubului Sportiv Cavaler Aikido.

 

Joi, 10 mai, în Aula Magna a Universității Româno – Americane

Între orele 17:00 și 19:00 va avea loc aniversarea a 7 ani de la înființarea Centrului de Studii Româno-Japoneze, moment marcat printr-un Workshop de Manga, realizat cu sprijinul Asociației Rădăcini Culturale, Haramichi-RO și Creative Arts.

Începând cu orele 19:00 se va desfășura Gala de Premiere a Cursanților CSRJ, evenimentul ce va fi prezentat de către Sebastian Muntean și Iulia Țucmă.

Vineri, 11 mai, începând cu ora 12:00, Centrul de Studii Româno-Japoneze și Hot Pot vor fi gazda tuturor gurmanzilor, care vor să descopere, alături de doamna profesoara Marui Sensei, maestră în arta culinară japoneză, o bucățică din tainele Bucătăriei Japoneze.

Începând cu ora 16:30, la Sala Senatului Universității Româno-Americane va avea loc conferința cu tema “Budismul japonez. De la începuturi până azi” susținută de domnul Ștefan Liiceanu.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează