Santierul „Centrul Istoric Bucuresti”, informatii noi

0

Din nou despre Centrul Istoric Bucureşti. Nesfârşitul serial continuă cu noi episoade. Vestea bună este că Şantierul pare să aducă şi ceva rezultate.

Înainte de Sărbătorile de Iarnă strada Lipscani a fost reabilitată parţial. În urmă cu două săptămâni au fost demarate lucrări pe străzile Tonitza şi Filitti, iar acum câteva zile le-a venit rândul străzilor Poştei şi Stavropoleos, scrie romanialibera.ro

Vor urma Covaci, Gabroveni, Şelari, Soarelui şi Pasajul Francez, Căldărari şi Şepcari. Termenul de finalizare pentru fiecare dintre loturi este de trei luni şi jumătate. Cu o menţiune, însă: dacă se vor descoperi descărcări arheologice, lucrările ar putea fi prelungite. Destul de greu de crezut termenul de finalizare, având în vedere istoricul celor 4 ani de şantier în Centrul Istoric….

Autorităţie pregătesc şi o parcare subterană de câteva sute de locuri, la intersecţia străzilor Tonitza şi Franceză. Deasupra, o altă parcare, pentru autobuzele pentru turişti. În plan mai figurează şi o viitoare piaţetă publică pe locul actualei pieţe Sfântul Anton, din faţa Hanului Manuc.

Sursa şi mai multe informaţii aici.

foto Florin Ghinda, 2010

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează