Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sandwork expresiv: conferinta sustinuta de Eva Pattis Zoja

0

Asociatia Sol Mentis anunta in luna mai doua evenimente dedicate specialistilor:

Psihologie inovatoare in comunitate: SANDWORK EXPRESIV

*Metode de sprijin emotional pentru copii in situatii vulnerabile

Invitata: psihanlista Eva Pattis Zoja, creatoarea metodei SANDWORK

8 mai 2015 | orele 13.00 | intrare libera

(in sala de evenimente a Journey Pub & More)

 Afis workshop Sandwork - pt online-01

***

Workshop: sandwork expresiv cu Eva Pattis Zoja

9 mai 2015 | orele 11.00 | intrare pe baza de inscriere

(in sala Sky Dome a Journet Pub & More)

 

Asociatia Sol Mentis – http://www.solmentis.ro/ – este o identitate neguvernamentala care ofera sprijin psihologic profesionist copiilor, parintilor si profesorilor prin programe de educatie etica, parentala si programe de asistenta emotionala. Echipa Sol Mentis implementeaza din 2013, in Romania, metoda de lucru Sandwork expresiv dedicata lucrului cu copii in situatii vulnerabile.

SANDWORK EXPRESIV este o metoda transculturala de sprijin psiholoc aplicabila in situatiile in care ajutorul psihoterapeutic nu este disponibil, in situatii de urgenta, dezastre si pentru interventii mai largi in comunitati vulnerabile din punct de vedere socio-economic. Metoda se practica in mai multe tari din lume datorita implicarii voluntarilor care sunt formati si supervizati de traineri ai Asociatiei Internationale de Sandwork Expresiv si a fost adusa in Romania de creatoarea metodei, psihanalista Eva Pattis Zoja. Cartea sa, Sandwork expresiv. O abordare jungiana, este disponibila din 2013 si in limba romana, intr-o editie ingrijita de editura Herald.

CONFERINTA publica dedicata specialistilor se va desfasura in cadrul alternativ oferit de spatiul de evenimente Journey Pub & More, aflat chiar in Piata Romana, str. Gerge Enescu nr. 25. Psihanalista Eva Pattis Zoja va sustine o prezentare ampla a metodei si a efectelor sale, cu exemple din tari in care a fost aplicata cu succes. Sunt asteptati la acest eveniment deschis specialisti din institutiile publice, profesori, sociologi, studenti la facultatile de profil si factori de decizie care isi doresc sa se informeze despre metode psihologice alternative de lucru cu comunitatile vulnerabile.

Asociatia Sol Mentis:

Am vazut puterea de transformare a metodei Sandwork expresiv la primul proiect pilot desfasurat in Bucuresti sub coordonarea Evei Pattis Zoja, in 2012, si ne-am indragostit de  efectele sale. De atunci am desfasurat 8 proiecte in tara, am instruit 50 de voluntari facilitatori si am avut peste 80 de copii beneficiari, alaturi de parteneri precum DGASPC Sector 4, Sector 6 si SOS Satele Copiilor, alaturi de alte ONG-uri se ocupa de educatia copiilor vulnerabi, – Iulia Feordeanu, presedinte Asociatia Sol Mentis

WORKSHOP-ul interactiv sustinut de Eva Pattis Zoja si de echipa Asociatiei Sol Mentis se va desfasura in sala Sky Dome a Journey Pub & More si se adreseaza exclusiv voluntarilor care au participat deja la cel putin in proiect Sandowrok expresiv in Romania. Intrarea la eveniment se face prin inscriere via e-mail la adresa office@solmentis.ro si include si participarea gratuita la un pranz informal alaturi de invitata. Printre punctele de discutie se vor numara:

  • grupuri de sprijin: probleme, resurse, dinamici dificile.
  • comportamente specifice ale copiilor si sentimentele corespondente ale facilitatorilor: agresivitate, seductivitate, depresie, tendinta de a deranja grupul
  • contexte specifice: copii spitalizati, copii cu dizabilitati, maladii cronice.

Eva Pattis Zoja, psihanalist jungian, creatoarea metodei Sandwork expresiv

Orice terapie eficienta se adreseaza psihicului SI corpului totodata, pentru ca fiinta umana este o unitate psihosomatica. Avem nevoie de mancare, apa si adapost si de o rezonabila capacitate de relationare umana. De indata ce aceste necesitati de baza sunt asigurate, psihicul are nevoie de un element in plus: CREATIVITATE. Acest element este in acelasi timp rezultatul starii de bine si elementul care pastreaza starea de bine la un nivel profund, de lunga durata, in corp si in psihic.

Metoda SANDWORK s-a dezvoltat din aceste necesitati de baza ale copilului.

Organizator: Asociatia Sol Mentis

Contact: Iulia Feordeanu – 0721348574 iulia.feordeanu@solmentis.ro

Locatie: Journey Pub & More, str. George Enescu nr. 25 (statia de autobuz 300, Piata Romana)

Parteneri media: Editura Herald, B24Fun, Metropotam.ro, Cafe Gradiva, Psihoo.ro, Paginadepsihologie.ro, Asociatia Multiculturala pentru Psihologie si Psihoterapie, Harmony Group, Bookuria.info, Romania Pozitiva, Filme-carti.ro, Societatesicultura.ro

Afis conferinta Sandwork - pt online-01

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.