San Francisco Dance Film Festival Shorts

0

San Francisco Dance Film Festival Shorts – Duminica, 22 martie , ora 19:00.

WASP- Working Art Space and Production lansează prima serie de proiecții speciale cu cele mai apreciate filme de dans din lume, co-prezentate de festivaluri de profil din Europa și SUA. Filmele sunt prezentate în cadrul inițiativei D.I.M.A.P. (Direcții Inovatoare în Multimedia și Artă Performativă), ca parte a programului de formare profesională GROWASP.

Duminica 22 martie, ora 19:00 are loc prima proiecție de filme, co-prezentată de San Francisco Dance Film Festival. În line-up se regăsesc filme premiate și selectate de S.F. Dance Film Festival, inovatoare atât la nivel de concept, cât și la nivel de estetică și realizare tehnică. Filmele din cadrul acestei proiecții vor fi introduse publicului de coregrafa Simona Deaconescu.

Program:

Filme puternice, narative care ating probleme sociale de fond. Acest calup este dedicat poveștilor spuse pe mai multe straturi, în care sunt expuse întrebări legate de identitate, moralitate și perspectivă duală asupra vieții.

Rules of the game / Canada & SUA, 2014 / 8:25 / Regizori: Jeff Kuperman, Rick Kuperman

Trailer: https://vimeo.com/79574199

Constant supravegheați de o autoritate superioară, patru muncitori dintr-o fabrică își pierd încrederea unul în altul fără un motiv concret.

Premiat “Honorable Mention” la categoria “Best Screendance Short up to 10 minutes”.

Martiality, Not Fighting / China, 2012 /10:30 / Regizori: Marianne Kim, Cheng-Chieh Yu / Coregraf: Cheng-Chieh Yu

Trailer: https://vimeo.com/102042383

În Guangzhou, China o tânără dansatoare refuză să-și îndeplinească stagiul militar, jonglând între material și abstract pentru a dezbate conceptul de luptă.

Shift / Marea Britanie, 2014 / 4:14 / Regizori: Del Mark, Patrick Ryder / Coregraf: Del Mak

Un corporatist îmbrăcat la patru ace renunță la rutina zilnică, descoperind lumea exterioară pentru câteva minute.

Preferatul publicului la categoria “Screendance Matinee”.

9 / SUA, 2013 / 15:00 / Regizor: Kimberly Warner / Coregraf: Emily Bartha

Trailer: https://vimeo.com/69476102

Aflându-se la granița dintre inocență și experiență, o mică balerină se clatină între lumină și întuneric, oridine și haos. “9” ne aduce aminte cât de înspăimântătoare ni se pare lumea atunci când începem să nu mai fim copii.

Freefall / Marea Britanie, 2012 / 5:00 / Regizori: Sima Gonsai, Babis Alexidis / Coregraf: Lee Fisher

“Freefall” este numele unei companii din Marea Britanie formată numai din dansatori cu deficiențe de învățare. Modalitatea lor unică de a-și imagina lucruri i-a inspirat pe autorii filmului să exploreze noi orizonturi creative.

Intrinsic Moral Evil / Olanda, 2013 / 10:45 / Regizor: Harm Weistra / Coregraf: Fernando Dominguez

Trailer: https://vimeo.com/87579198

O dată cu ajungerea la maturitate apare problema identității. Filmul are o poveste cu multe substraturi în care memoria se confundă cu visul și iubirea cu prietenia. Fiecare spectator este liber să-i găsească o interpretare proprie.

Acest calup este dedicat filmelor inovatoare la nivel de concept și realizare tehnică, la limita dintre dans și act performativ.

Globe Trot / SUA + 25 state, 2013 / 4:35 / Regizor: Mitchell Rose / Coregraf: Bebe Miller Trailer: http://youtu.be/kcPZTjMwxXA

O realizare fără precedent bazată pe un proiect comun de cercetare în care 52 de persoane din 25 de țări au filmat câte o secundă dintr-o coregrafie realizată de Bebe Miller.

Premiul pentru cel mai bun montaj.

Samba / SUA, 2014 / 2:40 / Regizori: Andrea Lerner, Rosane Chamecki / Coregraf: chameckilerner

Cu un statement foarte puternic despre motricitatea și estetica unui corp frumos, braziliencele Rosane Chamecki și Andrea Lerner au filmat o dansatoare de samba în super slow motion. Ceea ce veți vedea vă va schimba cu totul felul în care percepeți corpul în mișcare.

”Honorable Mention” la categoria “Best Screendance Short up to 5 minutes”

A Day in the Life / SUA, 2013 / 4:57 / Regizor: Stephanie Salts / Coregraf: Stephanie Salts

Cum ar fi dacă ar vorbi pantofii pentru tine?

Amauros 3 / Elvetia, 2014 /2:08 / Regizor: Nicole Seiler / Coregraf: Nicole Seiler

Este oare posibil ca eliminând toate elementele vizuale dintr-un film încă să avem un film. “Amauros” ne provoacă să reconsiderăm imaginarul în dans.

Ultimul calup al evenimentului este dedicat filmelor care pun corpul într-o relație puternică cu spațiul fizic și psihologic.

Glace crevasse et derive / Canada, 2013 / 9:42 / Regizor: Albert Girard, Chantal Caron / Coregraf: Chantal Caron

Trailer: https://vimeo.com/75574175

Filmul este o lucrare metaforică despre moartea materiei și ciclul nesfârșit al vieții. Blocurile mari de gheață de pe râul St. Lawrence sunt plimbate de curenții râului iar timpul pare că se scurge după alte coordonate.

Premiul ”Best Screendance Short over 10 minutes”.

Silent Places / Romania, 2013 / 12:00 / Regizor si coregraf : Simona Deaconescu

Trailer: https://vimeo.com/85822067

Un moment de întâlnire dintre două priviri se transformă într-o poezie a clipei, o buclă temporală în care se întind emoțiile la maximum. Lirismul, tensiunea și neașteptatul unor momente de îmbujorare, de încruntare, de ciocnire accidentală nasc o poveste spusă din interior spre exterior.

”Honorable Mention” la categoria “ Best Screendance Short over 10 minutes”

Rooms / SUA, 2013 / 6:03 / Regizor: Paul Sarvis / Coregraf: Paul Sarvis

Un solo, o cameră goală și o prezență reală, imaginată sau amintită. Imagini de familie, adăpost, închisoare și îmbătrânire construiesc un puzzlle psihologic, expus pe două planuri paralele.

Rawhide / SUA, 2014 / 6:00 / Regizori: Eric Garcia, Kat Cole

Trailer: http://vimeo.com/88848000

O femeie într-o haină de blană întâlnește un bivol voyeurist.

INTRAREA ESTE LIBERĂ ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE.

Participanții la programul GROWASP au prioritate.

Mai multe informații despre filme pe: http://waspmagazine.com/san-francisco-dance-film-festival-shorts/

Aceasta proiectie speciala este organizata de WASP – Working Art Space and Production și co-prezentată de San Francisco Dance Film Festival. Filmarea și fotografierea în sala de proiecție sunt strict interzise.

afis eveniment

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.