Samsung și Muzeul „Grigore Antipa” lansează o nouă ediție a proiectului „Descoperă fauna României cu ajutorul tehnologiei Samsung”

0

Peste 120 de copii vor participa în lunile mai și iunie la o lecție interactivă despre fauna României, desfășurată cu ajutorul soluției Samsung Smart Classroom, care introduce tehnologia de ultimă generație în procesul educațional. Totodată, copiii vor  avea acces la o colecție inedită, digitalizată de Samsung, pe care nu o pot vizita în mod normal în cadrul muzeului, ce cuprinde 71 de animale rare sau chiar pe cale de dispariție.

Activitate Samsung Smart Classroom Antipa

Până acum, 400 de copii au beneficiat de experiența Smart Classroom în Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”. Cu tabletele Samsung în mână, aceștia au redescoperit colecțiile muzeului, bucurându-se de conținutul îmbogățit cu ajutorul tehnologiei. După vizita interactivă, în care au putut accesa platforma de lecții de biologie și colecția digitalizată, copiii au avut ocazia să își testeze cunoștințele, tot pe tabletă.

„Prin această platformă, continuăm colaborarea începută acum trei ani cu Muzeul Național de Istorie Grigore Antipa. Este parte a unui proiect mai amplu, desfășurat de companie la nivel global, prin care ne implicăm în modernizarea și digitalizarea unor importante instituții culturale. Ne dorim să le oferim celor care vor să afle mai multe despre fauna atât de diversă a României o experiență de învățare mai interactivă, inovatoare și în același timp mai eficientă, prin intermediul dispozitivelor și tehnologiei Samsung de ultimă generație”, a declarat Mihaela Stănoiu, Head Of Corporate Marketing în cadrul Samsung Electronics România.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră și creează viitorul prin idei și tehnologii inovatoare ce redefinesc universul televizoarelor, smartphone-urilor, accesoriilor smart, tabletelor, camerelor foto, electrocasnicelor digitale, imprimantelor, echipamentelor medicale, sistemelor de rețele, semiconductoarelor și soluțiilor de afişaj digital. Suntem deschizator de drumuri și în Internet of Things cu inițiative precum Digital Health și Smart Home. În cele 84 de țări în care suntem prezenți, avem o echipă de 307.000 de angajați, cu vânzări anuale de 196 miliarde de dolari. Pentru a descoperi mai multe, vă rugăm să accesați site-ul nostru www.samsung.com sau blog-ul nostru oficial global.samsungtomorrow.com.

Despre Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”

Muzeu Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” din București își are începuturile în anul 1834 când, din inițiativa Marelui Ban Mihalache Ghica, a fost întemeiat primul Muzeu Național din România. În prezent, Muzeul „Antipa” deține un patrimoniu cultural format din peste 2 milioane de piese, expuse publicului sau conservate în depozitele științifice, reprezentând nevertebrate și vertebrate, terestre și acvatice, actuale și fosile, din România și din lume. Tot din patrimoniul Muzeului „Antipa” fac însă parte și valoroasele colecții de etnografie și antropologie, de geologie și de anatomie comparată. Prin aceasta, Muzeul deține, conservă și expune, adevărate „probe” ale biodiversității naționale și mondiale, surse de documentare indispensabile cercetării știintifice a evoluției vieții pe Terra. Instituția are o îndelungată tradiție în domeniul cercetării științifice, specialiștii Muzeului realizând atât studii asupra biodiversității cât și cercetării muzeologice.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează