Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sambata, 9 aprilie, mars de protest in prelungirea Ghencea. Oamenii ies din nou in strada ca sa ceara conditii civilizate de circulatie

0

Protest in Prelungirea Ghencea – 9 aprilie 2016, orele 11

Sute de oameni ies în stradă pentru a cincea oară si cer condiţii civilizate de circulatie in zona Prelungirea Ghencea!

Sute de cetăţeni ai Capitalei, dar şi din Ilfov, sunt aşteptaţi sâmbătă, 9 aprilie a.c., la un marş de protest în Prelungirea Ghencea. Iniţiatorii acţiunii, locuitorii din zonă, s-au coalizat in 4 grupuri de initiativa civica si solicită din nou modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale, adică “stradă cu 4 benzi, trotuare, pistă de biciclete, pod peste Centură”.

Marşul se va desfășura între orele 11.00 și 13.00, pe traseul Ansamblul Primăvara (Prel. Ghencea nr. 100, sector 6) – intersecția Prelungirea Ghencea cu Șoseaua de Centură – Cartierul Latin (Prel. Ghencea nr. 53, Bragadiru, jud. Ilfov).

AfisProtest_PrelGhencea

Acesta este cel de-al cincilea protest pentru infrastructură al locuitorilor din zonă, în ultimii 3 ani. În urma protestelor repetate din 2014, autoritățile au demarat anul trecut procedurile de modernizare a străzii împărțind lucrările în două: partea de lărgire a străzii cu trotuare și piste pentru biciclete a revenit Primăriei capitalei iar pasajul suprateran peste Șoseaua de Centură de la Domnești a intrat în sarcina Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

Cu toate acestea, de un an de zile, Primăria capitalei nu reușește să finalizeze proiectul tehnic și nici nu a făcut exproprierile, votate în Consiliul General al Mun. București în vara trecută. Deasemenea, C.N.A.D.N.R. nu a finalizat desemnarea câștigătorului licitației pentru pasaj, în urma contestației licitației lansate acum un an.
Întrucât proiectul de lărgire și pasajul sunt începute ‘’pe hârtie’’ încă din 2006 dar nici anul acesta nu este sigură începerea lucrărilor, locuitorii zonei nu mai au încredere în promisiunile autorităților și-și vor manifesta nemulțumirea în stradă. Oamenii susțin că fiecare zi de întârziere înseamnă pericol de accidente pentru pietonii lipsiți de trotuare, înseamnă timp pierdut în trafic de soferi, inseamna blocarea in trafic a autobuzelor RATB, înseamnă îngrădirea dreptului la liberă circulație și o proastă calitate a vieții pentru toți cei care locuiesc aici sau care tranzitează zona, indiferent cu ce aleg să se deplaseze.

La protestul din 9 aprilie a.c., vor fi invitați la fața locului, printr-o Scrisoare Deschisă, reprezentanții tuturor autorităților responsabile de infrastructura și de dezvoltarea zonei: noul primar general interimar, Răzvan Sava, noul director general al C.N.A.D.N.R., Cătălin Homor dar și primarul sectorului 6, primarul sectorului 5, președintele Consiliului Județean Ilfov, primarul orașului Bragadiru (jud. Ilfov) și primarul comunei Domnești (jud. Ilfov).

Aceasta adunare publica nu are caracter electoral iar participantii sunt rugati sa nu afiseze nici un fel de insemne electorale.


Organizatori :

Grupul civic Inițiativa Prelungirea Ghencea (tel. 0729 25 26 59, email: initiativa.ghencea@yahoo.com)
Grupul civic Inițiativa Domnești (tel. 0741 176 215, email initiativadomnesti@gmail.com)
Grupul civic Inițiativa pentru Bragadiru (tel. 0723 291 209, email contact@bragadirumeu.ro)
Grupul de inițiativa Callatis – Drumul Taberei (tel. 0723 011 413, email callatis.drtaberei@gmail.com)

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.