Sâmbătă, 23 septembrie 2023, iMapp Bucharest vă oferă 12 ore de artă, tehnologie și bună dispoziție în Piața Constituției

0

Primăria Capitalei, prin CREART, invită bucureștenii și turiștii la iMapp Bucharest – Winners League, concurs care transformă Bucureștiul în capitala mondială a luminii, sâmbătă, 23 septembrie, în Piața Constituției, intrarea fiind liberă. Începând cu ora 11.00 dimineața, întreaga familie se poate de bucura de activitățile din cadrul evenimentului: street food, zone de relaxare, DJ sets și artiști stradali. Seara va culmina cu spectacolul fascinant al artelor vizuale și al tehnologiei 3D, tema ediţiei fiind CONTRASTS, explorată creativ de cele cinci echipe artistice internaționale, câștigătoare ale festivalurilor partenere din Franţa, Germania, Grecia, Japonia şi Ungaria. 

Încă de la deschiderea programului, scena va vibra pe ritmuri electronice alături de DJ CS84, iar de la ora 17.00, playlist-ul lui KOV va cuceri publicul prin dans și entertainment. În deschiderea concursului internațional de 3D video mapping va răsuna muzica renumitului artist internațional, DJ Ravin, ascultată pe toate continentele, unul dintre cei mai cunoscuți creatori ai seriei de compilații Buddha Bar. Atmosfera va fi animată şi de artiștii stradali, spectaculoși prin costumele tematice, care vor reflecta jocuri de lumini și umbre, statuile vivante, roboții cu led-uri, disco ball heads și mirror man fiind doar câțiva dintre aceștia. 

La cea de-a opta ediție a celui mai mare eveniment de video mapping din lume, vor participa: PostSignal Jeremy Oury și Dorian Rigal (echipa câștigătoare a Premiului Publicului la Video Mapping Festival Contest din Lille, Franța), John Tettenborn și Kourtney Lara Ross (câștigători ai Genius Loci Weimar Festival din Germania), Panagiotis Tomaras (câștigătorul ediției de anul trecut al CosmoLights Projection Mapping din Grecia), MultiScalar creat și condus de Reinaldo Verde (câștigătorul Marelui Premiu al ediției din 2023 al Zsolnay Light Festival din Ungaria) și Julia Shamsheieva (câștigătoare a Marelui Premiu la 1minut Projection Mapping din Japonia). Aceștia își vor prezenta lucrările pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului, iar juriul format din importanți specialiști internaționali în artele audiovizuale va decide marele câștigător al Premiului ediției 2023.

În premieră la iMapp Bucharest, publicul îl va cunoaște pe PIXEL, noul MC virtual, generat AI cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație, care folosește algoritmi avansați și tehnici de învățare automată, pentru a analiza modelele de vorbire, mișcările faciale și gesturile umane, fiind mai apoi redate într-un mediu fictiv. Acesta se va adresa spectatorilor chiar de pe suprafaţa de proiecţie, asigurând o experienţă interactivă.

Pe 23 septembrie, în Piața Constituției, o nouă ediție spectaculoasă a celui mai important proiect de New Media Art din România oferă o întreagă zi dedicată artei, tehnologiei inovatoare și distracției.

Intrarea este liberă, începând cu ora 11.00.

https://imapp.ro/ro/

www.creart.ro

  iMappBucharest

  creartpmb

 

Organizatori:

Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București

 

Cu sprijinul: 

Parlamentul României – Camera Deputaților

Societatea de Transport București STB S.A.

Powered by George. Primul Banking inteligent, Inovație BCR 

Parteneri internaționali: 

Video Mapping Festival Lille – FRANȚA

Genius Loci Weimar Festival – GERMANIA

CosmoLights Projection Mapping – GRECIA

Zsolnay Light Festival – UNGARIA

1minute Projection Mapping Competition – JAPONIA

ILO – International Light Festivals Organization

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.