Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sâmbătă, 13 iulie, dăm tonul unui transport “curat”, în București. “Cum ar fi dacă fiecare dintre noi ar contribui la reducerea poluării?”

0

Nu, nu este o întrebare retorică, ci o problemă a secolului în care trăim, a cărei rezolvare stă în puterile și efortul nostru comun. De aceea JUMP to SMART vă invită sâmbătă, 13 iulie, la o zi de transport prietenos cu mediul și cu oamenii.

Mai exact, în Capitală va avea loc cea de a 2-a ediție a Marșului mașinilor eco-friendy (electrice și hybrid), căruia i se adaugă de anul acesta și Marșul bicicletelor “WE BIKE ROMANIA”. Evenimentul va începe în parcarea Bibliotecii Naționale a României, de la ora 10.00.

Cele două acțiuni fac parte din Campania SMARTiCITY și pledează pentru aer curat în orașe, prin promovarea unui transport nepoluant sau mai puțin poluant și prin folosirea transportului alternativ. Campania insistă pe o importanță mai mare acordată “smart mobility”, prin urgentarea finanțării și creării infrastructurii necesare.

Campania SMARTiCITY este inițiată de Jump to SMART-ER (jumptosmart.ro), în parteneriat cu Asociația Română de Relații Publice (ARRP), cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Ca și anul trecut, la Marșul mașinilor eco vor participa automobile ale producătorilor auto, dealer-ilor auto, companiilor care și-au schimbat flota de mașini, trecând la mașini eletrice, dar și persoane fizice care au ales acest tip de transport, precum și autobuze și alte autovehicule electrice.

Una dintre marile probleme ridicate de cei care ar dori să își achiziționeze mașini electrice, dar și de cei care le folosesc deja, este infrastructura, mai exact lipsa stațiilor de încărcare, având în vedere autonomia mașinilor din acest moment. Unul dintre partenerii Marșului, ENEL X are déjà planuri ambițioase în acest sens, care pot ajuta la deplasarea pe distanțe lungi, fără bătăi de cap, a celor care aleg mașinile electrice.

Credem în mobilitatea electrică și viitorul ei în România, precum și în necesitatea unui transport mai curat și mai sustenabil, astfel că ne bucurăm să susținem proiectele care aduc în atenția publicului larg avantajele aduse de vehiculele electrice” , a declarat Marius Chiriac, director ENEL X.

El a mai precizat: “Prin proiectele noastre de dezvoltare de infrastructură pentru mobilitatea electrică, ne dorim să oferim posesorilor și flotelor de vehicule electrice posibilitatea de a se deplasa în toată țara, de la nord la sud și de la est la vest, fără să se îngrijoreze unde vor găsi următorul punct de încărcare”.

Printre cei care vor promova transportul eco, se numără Benny Adegbuy, numărul 1 în România la kickboxing, și campionii României la ski alpin, Ania Caill și Ionel Valeriu Achiriloaie. Iar Eduard Grosu, cel mai bun ciclist al momentului din România va deschide coloana de bicicliști. Lui i se alătură componenți ai lotului național de ciclism, printre care proaspătul campion național la junior Adi Marcu, dar și antrenorul lotului, Viorel Grosu.

La eveniment vor participa personalități din lumea politică, sportivă, artistică, ONG-uri de mediu și mobilitate, miniștri, reprezentanți ai conducerii unor companii private din domeniul bancar, IT@C etc., primari și candidați la primării la viitoarele alegeri locale, city manageri, reprezentanți ai unor ambasade ș.a.m.d.

Traseul mașinilor va fi: Biblioteca Națională – Piața Alba Iulia – Bulevardul Unirii – Piața Unirii – Piața Universității -Piața Romană – Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Arcul de Triumf și retur Bulevardul Kiseleff – Piața Victoriei – Calea Victoriei- Bulevardul Națiunilor Unite – Piața Constituției – Bulevardul Unirii -Biblioteca Națională.

Traseul bicicletelor va fi: Biblioteca Națională – Piața Alba Iulia – Bulevardul Unirii – Piața Unirii – Piața Universității -Piața Romană – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Bulevardul Națiunilor Unite – Piața Constituției – Bulevardul Unirii-Biblioteca Națională.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.