Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sâmbătă, 12 decembrie, la ora 19, stagiunea camerală a Filarmonicii “George Enescu” propune un recital Beethoven susținut de pianista Mădălina Pașol

0

Beethoven 250
Recital de pian Mădălina Pașol

Sâmbătă, 12 decembrie, la ora 19, stagiunea camerală a Filarmonicii “George Enescu” propune un recital Beethoven susținut de pianista Mădălina Pașol.

„Recitalul Beethoven 250 era programat pentru luna martie dar a fost amânat din cauza pandemiei. Acum, am bucuria și imensa onoare să îl pot susține, chiar în imediata apropiere a zilei de 17 decembrie 2020, când se împlinesc cei 250 de ani de nașterea marelui compozitor.

În această perioadă atât de dificilă pentru omenire, în care inteligența artificială încearcă să detroneze omul, îmi doresc să putem face încă un pas către profunda înțelegere a mesajului muzicii clasice universale, dedicând câteva momente din cotidianul nostru forței creatoare a lui Beethoven. Astfel, sunt sigură că vom putea percepe, mai plenar și mai profund, legătura pe care arta o stabilește cert între omenire si divinitate!” (Mădălina Pașol)

Sâmbătă, 12 decembrie, ora 19, Ateneul Român

Recital de pian Mădălina Pașol

În program lucrări de Ludwig van Beethoven (1770-1827)

Sonata în Do major,nr. 21, Op. 53 – Waldstein
Sonata în Do minor, Nr. 32, Op. 111
Sonata în do diez minor “quasi una fantasia” nr. 14, Op.27, nr. 2, Sonata lunii

Pianista Mădălina Paşol a absolvit Liceul de muzică „George Enescu” din București, apoi Universitatea de Arte din Berlin (prof. Georg Sava şi prof. Pascal Devoyon). A obţinut bursa „Nachwuchs Förderung Stipendium – NaFög” a Senatului Cultural German pentru cursurile de master, precum şi diploma de pianist concertist. De asemenea, a beneficiat de burse acordate de Fundaţia „Paul Hindemith”, Universitatea de Arte din Berlin, Fundaţia „Georg Schumann”. A fost distinsă cu premii la Concursul Internaţional pentru pian „Ferruccio Busoni”, Concursul Internaţional ARD – München şi a obţinut Marele Premiu la Concursul Internaţional de concerte Târgu Mureş. S-a perfecţionat la numeroase cursuri de măiestrie susţinute de Karl Leygraff, György Sebök, Claude Frank, Wladimir Merdjanoff, Ludmila Popişteanu, Stela Drăgulin, Günther Ludwig, Andrej Ijinsky. În turneele sale, pianista a concertat ca solistă, sau în formaţii camerale împreună cu solişti şi artişti de renume mondial precum clarinetistul Giora Feidmann la Filarmonica din Berlin, Jakov Kreizberg şi Orchestra Operei Comice din Berlin, Orchestra Universităţii de Arte din Berlin. În România, Mădălina Paşol a concertat cu filarmonicile din Arad, Constanţa, Ploieşti, Craiova, Târgu Mureş, cu Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii Române. În perioada 2010 – 2014 a fost doctorandă şi cadru didactic al Universităţii de Muzică din Bucureşti.
Din anul 2014, Mădălina Paşol este preşedintele Institutului de Arte, care promovează artişti români şi valori culturale naţionale. În 2016 pianista a colaborat cu Music Film Festival – ARCUB și a debutat ca pianist de jazz în cadrul Jazz Festival Ferentari iar în 2017 a concertat alături de Orchestra Națională Radio la Festivalul Internațional „George Enescu”.

Recitalul va putea fi ascultate pe pe pagina de Facebook a Filarmonicii, (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw)

Accesul este gratuit.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.