Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Samanismul: initiere, extaz si gindire magica (18-22 august)

0

Samanismul este un subiect spre care cineva ar putea veni din curiozitate, in care intra fascinat si din care nu mai iese foarte usor sau, in orice caz, nu cum a intrat. Fundatia Calea Victoriei va ofera aceasta sansa prin atelierul Samanismul: initiere, extaz si gindire magica (18-22 august) sustinut de Mario Barangea.

Samanism

Simplist, samanismul poate fi definit ca o metoda de vindecare, de recuperare a unor parti ratacite din spirit. In realitate e un fenomen teribil de complex si, in general, greu de aproximat.

Cursul va incerca sa determine coordonatele specifice gandirii magice in diversele tipuri de samanism pe care le va aborda. In primul rand, e necesara o apropiere de originile practicilor samanice. In felul acesta vom urmari dezvoltarile ulterioare, pana in zilele noastre, ale actelor de vindecare. In egala masura primitiv si sofisticat, samanismul propune, prin cercetarea sa, o imbogatire a viziunii despre lume.

Temele intalnirilor sunt:

1. De ce este samanismul un fenomen religios si nu o religie. Specificul samanismului siberian.

2. Samanismul mongol. Personalitatea samanului mongol – initierile, extazele si invataturile sale.

3. Samanismul Asiei de sud-est – culori si mitologii locale.

4. Samanismul in China. Influente si confluente cu taoismul.

5. Samanismul si gandirea magica. Statutul constiintei si straturi psihice noi in samanism.

Lector: Mario Barangea

Data incepere: 18 august 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: zilnic, luni-vineri

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.