Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Salvați Copiii România anunță rezultatele din ultimii 5 ani ai luptei împotriva mortalității infantile

0

Salvați Copiii România, cu sprijinul partenerului Libris.ro, anunță o nouă donație către secția de neonatologie a Spitalului Clinic Filantropia. Cu această ocazie, Organizația comunică și rezultatele eforturilor din ultimii 5 ani ai luptei împotriva mortalității infantile.

România se menţine pe primul loc în topul țărilor cu cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană, cu o rată de 8,5 la o mie de nou născuţi vii, cu aproape 5 procente mai mare faţă de media europeană de 3,8‰. O treime dintre aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe pentru mame şi copii şi prin dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Amalia Nastase, Dr. Mihaela Demetrian, Gabriela Alexandrescu

De această dată, donația Salvați Copiii și Libris.ro către clinica Filantropia constă într-un incubator Giraffe Omnibed 1, cu funcții de reglare a oxigenului și a umidității cu cântar încorporat. Spitalul Clinic Filantropia este cea mai veche clinică de obstetrică și ginecologie din România, înființată în anul 1813. În anul 2014, aici s-au înregistrat 3.500 de nașteri, dintre care 375 au fost nașteri premature.

Implicarea Libris într-un astfel de proiect este un gest firesc de responsabilitate socială pe care suntem datori să îl facem cu toții. Clienții Libris.ro au primit foarte frumos această posibilitate și împreună cu ei am reușit dotarea Maternității Filantropia București cu cel mai performant incubator. Acesta este doar primul pas, întrucât programul de strângere de fonduri rămâne activ pe Libris.ro și în perioada următoare.” – Ana Oniță, Director General Libris

Suntem foarte bucuroși că tot mai mulți parteneri ni se alătură în lupta împotriva mortalității infantile. Pentru a ne atinge obiectivul, avem nevoie de foarte multă susținere. Căutăm în permanență modalități noi de a arăta că oricine poate să ajute, iar prin campania Un gest pentru o viață îi îndemnăm pe toți cei dornici să se implice și să redirecționeze 2% din impozitul pe venit către Salvați Copiii România.” – Gabriela Alexandrescu, Director Executiv Salvați Copiii România

„Dorim să mulțumim Organizației Salvați Copiii pentru eforturile depuse privind cauza copiilor născuți prematur. În lupta pentru viață, aceștia au nevoie atât de atenția și profesionalismul medicilor, cât și de echipamente medicale performante. Incubatorul pe care l-am primit astăzi va susține munca corpului medical și ne va ajuta să avem grijă de cei mici.” – Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, Manager Spitalul Clinic Filantropia

Infografic_Investitiile in maternitati salveaza vieti

În cadrul programului pentru reducerea mortalităţii infantile, derulat începând cu anul 2010, Salvați Copiii și-a asumat susținerea eforturilor medicilor neonatologi, prin dotarea a 54 de maternități din 33 de județe cu echipamente medicale performante în valoare de peste 4,8 milioane de lei. Aceste unități medicale au primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilație sau alte echipamente performante necesare salvării vieților bebelușilor născuți prematur. De asemenea, 100 de medici specialiști au participat la cursuri de pregătire pentru o mai bună detecție a sarcinilor cu risc și a malformațiilor congenitale corectabile. Prin programul de suport în mediul rural, Organizația a oferit în mod gratuit sprijin pentru 12.600 de gravide, mame și copiii acestora, în 31 de comunităţi defavorizate.

 

Campania Un gest pentru o viață este menită să promoveze în rândul publicului larg posibilitatea persoanelor fizice de a susţine programul de reducere a mortalității infantile prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către maternităţi, secţii de nou-născuţi şi suport parental, prin intermediul Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Formularele pentru redirecționare, precompletate cu datele de identificare ale Organizaţiei, pot fi descărcate de pe site-ul oficial, http://salvaticopiii.ro/?id2=00040006. Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate şi depuse personal la administraţiile financiare sau trimise prin poştă, cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2015. Cuantumul financiar nu trebuie menționat în formular, acesta urmând să fie completat de către administraţia financiară.

Despre Organizatia Salvati Copiii

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele Organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 25 de ani de activitate, peste 1.150.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Organizaţie. Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Despre Libris.ro

Libris.ro este cea mai mare librărie online din România, ce pune la dispoziția cititorilor o ofertă de peste 100.000 de titluri în limba română și în limba engleză.

Din luna august a anului 2013, Libris.ro asigură transport gratuit prin curier, la orice comandă, indiferent de valoarea ei, devenind astfel singurul magazin online din România cu o astfel de ofertă permanentă.
Libris.ro este divizia online a Libris SRL, societate cu 24 ani de experiență în domeniul distribuției de carte.
Libris.ro s-a alăturat proiectului Salvați Copiii de reducere a ratei mortalității infantile în România din decembrie 2014, metoda pusă la dispoziția utilizatorilor fiind una foarte simplă. La fiecare comandă plasată pe Libris.ro, acestora li s-a oferit opțiunea de a dona pentru Salvați Copiii 1 leu, 3 lei, 5 lei, 10 lei sau o altă sumă. În aproape 4 luni de la lansarea programului pe Libris.ro, 22.000 de utilizatori au donat suma de 20.000 euro.

 

Despre Spitalul Clinic Filantropia

Spitalul Clinic Filantropia este cea mai veche clinică de obstetrică și ginecologie din România înființată în anul 1813. După 125 ani de la construcție, spitalul a fost inaugurat într-o formă modernă și dotat corespunzător secolului XXI, păstrând neschimbată arhitectonica originală.

Oferind servicii medicale complexe și de înaltă competență profesională – de la medicină maternofetală și genetică umană, la ginecologie oncologică – Spitalul Clinic Filantropia se înscrie în categoria unităților de elită ale obstetricii și ginecologiei românești.

Spitalul Filantropia a fost primul spital modern civil din România, fiind, de la înființarea sa, un spital de caritate. Aici au activat cei mai remarcabili profesori de obstetrică din România și a fost prima școală de moașe. La ora actuală, spitalul este o unitate de nivel III și o clinică universitară.

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.