Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Să vorbim despre reciclare prin teatru

0
  • Every Can Counts România, programul european dedicat reciclarii dozelor din aluminiu, propune o abordare inedită de a le transmite tinerilor importanţa reciclării… prin teatru;

  • Hope (Speranţă) – este o piesă de teatru scrisă de tineri pentru tineri, sub coordonarea actriţei Monica Davidescu;

  • Piesa de teatru Hope (Speranţă) se joacă pe 27 şi 28 martie la Palatul Naţional al Copiilor, Sala Mică, cu intrarea liberă;

Every Can Counts România (www.everycancounts.ro), programul european dedicat reciclării dozelor din aluminiu, atrage atenţia tinerilor asupra protejării mediului printr-o manieră inedită, o piesă de teatru!

Hope (Speranţă)” este o piesă de teatru scrisă şi jucată de şapte elevi de la Colegiul de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti, sub coordonarea actriţei Monica Davidescu. Scenariul va fi pus la dispoziţia cluburilor de teatru dedicate tinerilor din toată ţara.

Responsabilitate, respect, grijă, asta înseamnă pentru mine a recicla. Educaţia copiilor noştri în acest sens e responsabilitatea noastră. Câştigul e respectul pentru ei înşişi, pentru ceilalţi, pentru mediul înconjurător. Grija pentru aproapele nostru ne face mai buni.” Declară Monica Davidescu

Piesa pregătită de elevii Adnan Magsi, Antonio Lupu, Diana Mihalaşcu, Maria Ninu, Oltina Lungu, Danial Mohebbi, Matei Teodorof este o poveste obişnuită din viaţa tinerilor, care introduce tema ecologiei şi reciclarea dozelor din aluminiu pe înţelesul tinerilor. Audienţa recomandată: clasele V-XII. Aceasta va fi prezentată publicului tânăr pe 27 şi 28 martie, între orele 11.00 – 13.00, în Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor. Vizionarea este gratuită, în baza unei rezervări la adresa office@imagefactory.ro. Accesul în sala de spectacol se face în baza unei doze din aluminiu.

Adolescenţa este o etapă importantă în viaţa fiecăruia dintre noi. Este perioada în care ne formăm deprinderi, ne clădim personalitatea și trăim poate cele mai intense experienţe. Am ales adolescenți pentru a transmite într-un mod experienţial îndemnul de a recicla și de a proteja mediul în care trăim. Ei către ei, colegii, prietenii lor, pentru că în acest mod vor înțelege mai bine ceea ce se întâmpă în jurul lor și cum pot acționa pentru a schimba totul în bine. Nepăsarea nu va mai exista în vocabularul lor după vizionarea acestei piese care le arată că prin gesturi simple și la îndemână oricui, pot salva chiar o viaţă.” Declară Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro – Every Can Counts.

Cine sunt actorii şi ce spun despre implicarea lor?

Adnan Magsi, 15 anihttps://youtu.be/ARfjWEMAJIM

Antonio Lupu, 16 anihttps://youtu.be/U00wEObyfhE

Diana Mihalaşcu, 15 anihttps://youtu.be/jOvxuhAPUGs

Maria Ninu, 15 anihttps://youtu.be/FfsTK4R69nU

Oltina Lungu, 15 anihttps://youtu.be/S5qLVUFJUhY

Danial Mohebbi, 15 anihttps://youtu.be/0TZlcpFGV4E

Matei Teodorof, 17 anihttps://youtu.be/rLT278ymf3g

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul General al Municipiului Bucureşti şi cu sprijinul Rompack Management.

Despre Every Can Counts Romania: Alucro este singura asociatie non profit din Romania care desfasoara proiecte de mediu ce vizeaza exclusiv colectarea selectiva si reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogata experienta acumulata in cei peste 8 ani de activitate, asociatia a implementat in tara noastra platforma europeana EveryCanCounts care se desfasoara in prezent in 12 tari. Toate proiectele noastre transpuse in practica au o contributie decisiva la imbunatatirea obligatiilor de reciclare la nivel national, adresandu-ne unor categorii diverse de parteneri precum companii, institutii de invatamant, HORECA, dar si publicului larg.

Facebook: www.facebook.com/EveryCanCountsRomania

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.