Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Să știi mai multe, să fii mai bun” în spiritul Cercetășiei

1

15 000 de copii și tineri din peste 100 de școli, reprezentând 27 de județe și municipiul București desfășoară în săptămâna 7-11 aprilie 2014 activități educative și recreative în cadrul inițiativei propuse de Organizația Națională “Cercetașii României” (ONCR) <“Să știi mai multe, să fii mai bun” în spiritul Cercetășiei> din cadrul programului “Școala Altfel” 2014.

cercetasii romaniei foto 1

Pentru al treilea an consecutiv, ONCR primește aprobarea din partea Ministerului Educației Naționale pentru un program educativ de calitate, care completează armonios recomandările extracurriculare și extrașcolare ale inițiativei „Şcoala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” și răspunde nevoilor de educație non-formală ale copiilor și tinerilor din România.

Împărtășind deja plăcuta experiență și succesul programului de anii trecuți, când peste 150.000 de elevi au experimentat viața de cercetaș, ONCR continuă frumoasa tradiție, venind cu o propunere educațională inovativă, luând în considerare fiecare ramură de vârstă. Structura programelor este în concordanţă cu vârsta elevilor iar obiectivele educaţionale pentru fiecare grupă de vârstă sunt definite în mod progresiv. Activitățile sunt propuse pe trei ramuri de vârstă, respectiv:

Ciclul primar, clasele I-IV – fișă de activități Lupișori
Ciclul gimnazial, clasele V-VIII – fișă de activități Temerari
Ciclul liceal, clasele IX-XII – fișă de activități Exploratori

Peste 100 de voluntari adulți, lideri din cadrul centrelor locale ONCR, au răspuns cu promptitudine și entuziasm, pentru a fi alături de dascăli pe parcursul aceste săptămâni. Fișele de activități sunt gândite astfel încât să poată fi implementate cu ușurință, atât în interior, cât și în exterior, de către profesorii sau diriginții care gestionează activitățile din cadrul săptămânii “Școala Altfel”.
Model educațional propus stimulează spiritul civic, apropierea de natură și comunitate oferind copiilor și tinerilor oportunitatea pentru cunoașterea de sine, explorare și participare activă.

Echipa Organizației Naționale “Cercetașii României” răspunde cu implicare și bucurie acestei inițiative. Cercetășia este educație pentru viață și este aproape de copii și tinerii de astăzi și implicit, de comunitate!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.