Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Să redăm aripile sufletului

0

Fiecare dintre noi are dorința de a fi mai bun, de a-și depăși limitele, de a fi mai puternic. Aceasta însemnă că partea cea mai profundă a ființei noastre, sufletul, recunoaște în sine și în ceilalți oameni idealurile de Bine, Frumos, Adevăr și Justețe și luptă pentru a le cuceri, pentru a învinge circumstanțe, dificultăți exterioare, dar și limitări și prejudecăți interioare. Pentru ca sufletul nostru să-și recapete aripile, adică libertatea și forța de a se înălța, el are nevoie să creadă într-un vis, într-un ideal. Idealismul înseamnă să dorim aceste valori pentru noi înşine, pentru toţi ceilalţi oameni, pentru lumea în care trăim. Este curajul de a lupta pentru ele, de a le exprima şi de a le oferi şansa să existe în viaţa reală, acum şi aici. Este credinţa nestrămutată că existenţa noastră are un sens, şi nu doar unul profan şi banal, ci unul nobil şi înălţător.

Vă invităm marți, 01 martie ora 18:00 la Biblioteca Metropolitană București, la o prelegere filosofică despre posibilitatea omului de a-și depăși limitele și a „zbura” spre orizonturile mai înalte ale vieții. Intrarea este liberă.

Să-redăm-aripile-sufletului

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.