Să redăm aripile sufletului

0

Fiecare dintre noi are dorința de a fi mai bun, de a-și depăși limitele, de a fi mai puternic. Aceasta însemnă că partea cea mai profundă a ființei noastre, sufletul, recunoaște în sine și în ceilalți oameni idealurile de Bine, Frumos, Adevăr și Justețe și luptă pentru a le cuceri, pentru a învinge circumstanțe, dificultăți exterioare, dar și limitări și prejudecăți interioare. Pentru ca sufletul nostru să-și recapete aripile, adică libertatea și forța de a se înălța, el are nevoie să creadă într-un vis, într-un ideal. Idealismul înseamnă să dorim aceste valori pentru noi înşine, pentru toţi ceilalţi oameni, pentru lumea în care trăim. Este curajul de a lupta pentru ele, de a le exprima şi de a le oferi şansa să existe în viaţa reală, acum şi aici. Este credinţa nestrămutată că existenţa noastră are un sens, şi nu doar unul profan şi banal, ci unul nobil şi înălţător.

Vă invităm marți, 01 martie ora 18:00 la Biblioteca Metropolitană București, la o prelegere filosofică despre posibilitatea omului de a-și depăși limitele și a „zbura” spre orizonturile mai înalte ale vieții. Intrarea este liberă.

Să-redăm-aripile-sufletului

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.