Să redăm aripile sufletului – despre idealism /

0

Sursa: comunicat de presa Noua Acropola Bucuresti

Vă întrebaţi, poate, ce este idealismul? Este puterea sufletului, forţa de a depăşi circumstanţele, obstacolele şi dificultăţile exterioare, dar şi limitările şi slăbiciunile interioare. Este capacitatea sufletului de a recunoaşte în sine, în ceilalţi oameni, dar şi în lumea care-l înconjoară acele idealuri pe care le-au proclamat toţi filosofii: Bine, Frumos, Justeţe şi Adevăr. Este curajul de a lupta pentru ele, de a le exprima şi de a le oferi şansa să existe în viaţa reală, acum şi aici. Este credinţa nestrămutată că existenţa noastră are un sens, şi nu doar unul profan şi banal, ci unul nobil şi înălţător.

Vă întrebaţi, poate, de ce avem nevoie de idealism? Pentru că avem un suflet, care are nevoie să creadă într-un ideal pentru a-şi recăpăta aripile, şi prin ele libertatea şi puterea de a se înălţa. Pentru că suntem oameni, care doresc să-şi trăiască viaţa cât mai aproape de Bine, Frumos, Justeţe şi Adevăr. Pentru că dorim aceste valori pentru noi înşine, pentru toţi ceilalţi oameni şi pentru lumea pe care o populăm.

Vă aşteptăm miercuri, 05 februarie, ora 17:00, la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, ca să descoperim împreună cum putem reda aripile sufletului, ca să învăţăm să alimentăm idealismul din noi înşine!

Afis-Bucuresti-2014-02-05

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează