Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Să redăm aripile sufletului – despre idealism /

0

Sursa: comunicat de presa Noua Acropola Bucuresti

Vă întrebaţi, poate, ce este idealismul? Este puterea sufletului, forţa de a depăşi circumstanţele, obstacolele şi dificultăţile exterioare, dar şi limitările şi slăbiciunile interioare. Este capacitatea sufletului de a recunoaşte în sine, în ceilalţi oameni, dar şi în lumea care-l înconjoară acele idealuri pe care le-au proclamat toţi filosofii: Bine, Frumos, Justeţe şi Adevăr. Este curajul de a lupta pentru ele, de a le exprima şi de a le oferi şansa să existe în viaţa reală, acum şi aici. Este credinţa nestrămutată că existenţa noastră are un sens, şi nu doar unul profan şi banal, ci unul nobil şi înălţător.

Vă întrebaţi, poate, de ce avem nevoie de idealism? Pentru că avem un suflet, care are nevoie să creadă într-un ideal pentru a-şi recăpăta aripile, şi prin ele libertatea şi puterea de a se înălţa. Pentru că suntem oameni, care doresc să-şi trăiască viaţa cât mai aproape de Bine, Frumos, Justeţe şi Adevăr. Pentru că dorim aceste valori pentru noi înşine, pentru toţi ceilalţi oameni şi pentru lumea pe care o populăm.

Vă aşteptăm miercuri, 05 februarie, ora 17:00, la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, ca să descoperim împreună cum putem reda aripile sufletului, ca să învăţăm să alimentăm idealismul din noi înşine!

Afis-Bucuresti-2014-02-05

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.