“S.T.A.R.T.” (Students Talking About Revolution in Technology)

0

Câte elemente sunt necesare pentru a pune bazele unui start-up? 5 cuvinte, 4 zile şi 3 concepte cheie: antreprenoriat, IT, networking! Asociația Studenților la Matematică și Informatică te provoacă să afli în ce proporţie trebuie să le îmbini pentru a ajunge la succes în cadrul proiectului “S.T.A.R.T.” (Students Talking About Revolution in Technology). Realizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, START este adresat studenţilor de la facultăţile de profil real din Bucureşti (Informatică, Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, Matematică, Cibernetică, Administraţie şi Afaceri, Politehnică) şi presupune crearea unui „incubator” online de idei, aduse de studenţi şi modelate cu atenţie de experţi.

Dacă ţi-am stârnit interesul, dă START la o vara smart şi vino să-i cunoşti pe cei ce-ţi împărtaşesc pasiunea la o şcoală de formare a tinerilor antreprenori în domeniul matematic și tehnologic.

10456018_902141376481458_5111187913062766288_n

Mai mult de 600 de studenţi cu pregătire diferită vor putea intra în contact şi face schimb de idei prin intermediul platformei web. In urma unei selecții riguroare, se vor alege 64 de participanţi care vor forma echipe mixte, ce vor lua parte la școala de formare  din 31 iulie – 3 August de la Brașov.  Pe lângă asigurarea integrală a cheltuielilor de cazare și masă,  Asociația Studenților la Matematică și Informatică prin partenerii instituţionali, pregătesc o serie de workshopuri: “Presentation skills” , “Antreprenoriat în tehnologie”, “Day to day maths”, “Pitch your idea”.   Participaţtii vor putea să pună în aplicare cunoştinţele acumulate în cele 2 zile de training prin conceperea unei idei de start-up și vor susţine o prezentare a conceptului care trebuie să respecte cele 3 componente: idee, implementare şi promovare.

Sperăm că astfel să atragem cât mai mulți studenți, să promovăm o multitudine de valori precum și necesitatea existenței start-up-urilor pe piața românească. Astfel, venim în completarea cunoștințelor dobândite, dorind să contribuim la dezvoltarea plenară și interdisciplinară a participanților, pe care să îi pregătim pentru a intra în societatea tehnologică de azi și de mâine.

Inscrieri: 17 Iulie – 25 Iulie

Jurizare: 26 Iulie – 27 Iulie

Scoala de formare: 31 Iulie – 3 August

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează