Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-au terminat filmările la scurt-metrajul de ficţiune BUCUREŞTI, TE IUBESC

0

HAPPY SOUND PRODUCTION, în parteneriat cu BUCHAREST DESIGN CENTER, și cu sprijinul PRIMĂRIEI CAPITALEI, prin ArCub, anunță incheierea filmărilor la scurt-metrajul „București, te iubesc!”

București, te iubesc! este o poveste de dragoste dintre doi tineri adolescenți, care pe parcursul unei zile ajung să descopere împreună locurile frumoase din Capitală.

În rolurile principale au fost distribuiți actorii Kira Hagi (17 ani) și Rareș Andrici (22 ani), amândoi la prima experiență cinematografică.

În ultimii trei ani, Kira Hagi a interpretat câteva roluri dramatice pe scenele din București (Teatrul de Comedie și Teatrul Foarte Mic), iar Rareș Andrici, proaspăt absolvent al U.N.A.T.C. a primit deja două premii pentru cel mai bun actor într-un rol principal în cadrul Galei Absolvenților 2013, respectiv Zilele Teatrului Studențesc “În culise” (pentru rolul Katurian din spectacolul Omul pernă).

Din distribuția filmului mai fac parte actorii Ioana Albu, Filip Ristovski, Laurențiu Bănescu, Crina Semciuc și Bogdan Albulescu, cu participarea extraordinară a maestrului Dan Condurache.

Filmările s-au desfășurat în locuri-simbol ale Capitalei, de la parcuri și cartiere frumoase, la interioare ale unor clădiri sau instituții, unele dintre ele uitate de public.

În film, “personaje” de decor sunt și produsele a peste zece tineri artiști, designeri de obiect sau de fashion din România. Dintre ei, îi amintim pe Andreea Bădală (Murmur), Mihai Florea, Anca Fetcu, arhiDOT Design, 201 Design Studio, Cai Verzi pe Pereți, Ramona Bejan, 11 am Architects, Dragoș Dogaru, Atelier A4, Radu Stanimir, Ciprian Vrabie, ThecraftLab, Alexe Popescu.

Galateca

“București, te iubesc! este un film care va aduce beneficii de imagine Capitalei României și care va vorbi despre aspectele pozitive ale orașului – vedeți explozia de creativitate a designerilor români. Colaborarea cu BUCHAREST DESIGN CENTER pentru acest scurt metraj dorește să arate ce are Bucureștiul mai nou și mai proaspăt celor, mai ales de peste hotare, care vor vedea filmul”, spune Ioana Bardas, unul dintre fondatorii BUCHAREST DESIGN CENTER.

“Subiectul filmului este o poveste de ficțiune, dar este și un pretext de la care am pornit pentru a putea promova talente autohtone și de a spune lumii că avem ce arăta”, declară Ileana Răducanu, scenarist și promotor al tinerilor designeri de obiect (totodată și redactor-șef la ELLE Decoration, publicație de design interior).

“O știu pe Kira (Hagi n.r.) de câțiva ani și în timpul unei discuții despre <<cum ar fi dacă le-am arăta noi britanicilor că pot sta liniștiți, n-o să ne ducem peste ei fiidcă și la noi e foarte frumos>> s-a transformat într-un proiect excepțional care a strâns repede atât de mulți oameni încântați de idee încât ne-a luat doar vreo trei luni ca să-l demarăm”, completează Ileana.

“Echipa de filmare s-a format de la sine, pe măsură ce proiectul se concretiza, după principiul << ce cineast e liber și cine e cel mai încântat de idee>>. Astfel, regizorul Mircea Ghinescu, realizator de filme experimentale (vezi The box n.r.), l-a propus director de imagine pe Adrian Iurchevici și așa mai departe. Au urmat câteva săptămâni de prospecții, aprobări de la câteva insituții și la final s-a dat startul pentru acest proiect, în care sunt implicați peste 40 de cineaști, cinci insituții publice și trei instituții private”, spune Liviu Lupșa, producătorul executiv Happy Sound Production.

“Ca orice om născut şi crescut în acest oraş şi eu simt şi afirm că Bucureştiul este ACASĂ… Fireşte, nu faci unei case o declaraţie de dragoste… Însa inconştient, fără să arăţi, eşti ataşat de ea, faci parte din ea. În faţa oricăror alte argumente acesta este principalul motiv pentru care ne-am alăturat şi sprijim acest proiect”, spune Mihaela Păun, Director ArCuB, Centrul de Proiecte Culturale al PMB.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.