Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-au redeschis aplicatiile pentru Academia ONG / Project management

0

În această toamnă, Bridging The Gap redeschide Academia ONG cu un training de importanţă vitală pentru orice organizaţie nonguvernamentală care implementează proiecte de orice fel:

Management de proiect – Arta de a transforma ideile în realitate

saas-project-management

„Managerii de proiect sunt ca nişte dirijori sub a cărui baghetă instrumentiştii se lasă conduşi, fiecare fiind un specialist cu ritm şi melodie proprie. Sub îndrumarea liderului, toţi ating un tempo comun.“ L.R. Sayles

În zilele noastre, piaţa este plină cu evenimente şi proiecte a căror organizare lasă de dorit, motiv pentru care cei din spatele proiectelor de succes au mult de lucru pentru a se menţine pe linia de plutire. Dacă putem să vorbim despre un secret al succesului, atunci este cu siguranţă vorba despre un management eficient şi o viziune clară, amândouă contribuind la atingerea obiectivului principal.

Pe parcursul acestei aventuri, care presupune folosirea ingredientelor potrivite pentru a pregăti cea mai bună „plăcintă“, management-ul de proiect implică echilibrarea unor factori precum: obiective, timp şi costuri. De asemenea, este vorba despre asigurarea unei bune comunicări între toate părţile implicate, despre a influenţa fără a impune, a monitoriza, a raporta stadiul de implementare şi de a conduce execuţia.

Management-ul de proiect implică gestionarea riscului, ieşirea din momente de impas şi a vinde ideea din spatele viziunii. Dacă toate aceste ingrediente sunt folosite în cantităţile potrivite, atunci vorbim despre un proiect de succes.
Training-ul de management de proiect te va trece prin principalele etape, de la planificare la execuţie. Vei înţelege ce sunt obiectivele SMART, cum să îţi structurezi agenda, cum să gestionezi echipa şi cum să evaluezi eficient.

Cine poate aplica şi cât costă?

Acest training este destinat ONG-urilor, iar participarea nu presupune achitarea unei taxe. Totuşi, dacă participanţii doresc, vor avea posibilitatea de a face o donaţie pe parcursul zilei. Noi sugerăm ca suma donată să fie de 30 de RON, care va acoperi cheltuielile necesare pentru a organiza acest curs.

Program

Joi 8 octombrie 2015
09:30 – 16:00
The Romanian – American Foundation, strada Gina Patrichi 6, Bucharest
Acesta este primul training din cadrul Academiei ONG Bridging The Gap şi am decis să începem cu una dintre cele mai solicitate teme (conform sondajului realizat după primul semestru al Academiei ONG), şi anume Management de proiect. Reprezentanţii ONG-urilor sunt invitaţi să aplice la acest training. 15 dintre candidaţi vor fi selectaţi. Atenţie, cursul se desfăşoară în limba engleză.
Termen limită: vineri, 2 octombrie, ora 17:00. Candidaţii selectaţi vor fi anunţaţi luni, 5 octombrie.
Trainer

Cosmin Chiriţă este formator liber profesionist, contribuie la dezvoltarea de programe de educaţie non-formală de peste 9 ani, timp în care a lucrat cu peste 2000 de elevi şi studenţi pentru dezvoltarea de abilităţi sociale. Cosmin a elaborat şi livrat cursuri de leadearship, management de proiect, comunicare şi teambuilding pentru mai multe companii, dar şi cursuri despre democraţie participativă, pentru tineri şi adulţi.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.