Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-a prelungit perioada de înscriere la bursele pentru învățarea unei meserii tehnice, oferite de Samsung și Fundația Principesa Margareta

0

Înscrierile pentru bursele Samsung Electronics România și Fundația Principesa Margareta a României au fost prelungite pană pe 25 mai, pentru a oferi cât mai multor tineri care provin din medii defavorizate şansa de a învăța o meserie în domeniul tehnologiilor de ultimă generație.                                                 

O meserie pentru viitor” este un proiect inițiat de Samsung, în parteneriat cu FPMR, cu implicarea  UCECOM și ESD-ROM. Sunt eligibili tinerii din București și din județul Ilfov, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, absolvenți de liceu cu profil tehnic, care provin din familii cu venituri modeste sau centre de plasament. Aceştia se pot înscrie în selecția pentru cursuri de calificare într-o meserie actuală, precum cea de tehnician service de aparate electrocasnice, sau aparatură radio și TV.

Samsung

Cei 20 de bursieri vor participa atât la cursuri de calificare de scurtă durată (șapte luni) la Colegiul UCECOM din București, cât şi la ateliere practice în cadrul Samsung Service Plaza, alături de specialiștii Samsung Electronics România. Participanţii vor primi un certificat profesional la finalul cursurilor, iar bursierii care parcurg integral curricula și dau dovadă de implicare și dorința de merge mai departe au șansa de a fi angajați în cadrul SAMSUNG Service Plaza.

Dosarul de înscriere trebuie să conţină: CV, copie după carte de identitate, copie după certificatul de naștere, copie după certificatul de căsătorie (dacă este cazul), adeverințe de venit ale tuturor membrilor familiei, diplomă de studii legalizată, adeverință medicală. Aplicațiile pot fi depuse la sediul Fundației Principesa Margareta a României, din incinta liceului UCECOM, Grozăvești, str. Economu Cezarescu, nr. 47-59, la Anca Sohorca, coordonator proiect, până pe 25 mai 2015 inclusiv.

În 2014, Samsung Electronics România a lansat programul Innovation Lab in cadrul platformei Tech Instiute, în parteneriat cu Universitatea Politehnică din București. În cadrul proiectului, 50 de studenți ai Universității Politehnice au integrat un stagiu practic cu o durată de cinci săptămâni chiar în Samsung Service Plaza. Aici au avut ocazia să intre în contact cu specialiști în domeniu, beneficiind astfel de o pregătire integrată și de aptitudini care să-i recomande pentru o viitoare carieră. Stagiul s-a finalizat cu o serie de internship-uri precum și cu două angajări.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră și creează viitorul prin idei și tehnologii inovatoare ce redefinesc universul televizoarelor, smartphone-urilor, accesoriilor smart, tabletelor, camerelor foto, electrocasnicelor digitale, imprimantelor, echipamentelor medicale, sistemelor de rețele, semiconductoarelor și soluțiilor de afişaj digital. Suntem deschizator de drumuri și în Internet of Things cu inițiative precum Digital Health și Smart Home. În cele 84 de țări în care suntem prezenți, avem o echipă de 307.000 de angajați, cu vânzări anuale de 196 miliarde de dolari. Pentru a descoperi mai multe, vă rugăm să accesați site-ul nostru www.samsung.com sau blog-ul nostru oficial global.samsungtomorrow.com.

Despre Fundaţia Principesa Margareta a României

Fundaţia Principesa Margareta a României (FPMR) a fost înfiinţată în 1990 de Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Misiunea FPMR este de a acţiona precum un catalizator pentru dezvoltarea potenţialului uman, în spiritul demnităţii, solidarităţii şi promovării talentului şi valorilor culturale româneşti.  Fundaţia urmăreşte de asemenea să stimuleze voluntariatul şi să inspire spiritul comunitar în comunităţile în care se implică, specificul proiectelor Fundaţiei fiind date de caracterul lor intergeneraţional. www.fpmr.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.