S-a deschis URBAN DELTA, o grădină urbană care aduce mirajul Deltei Dunării în centrul Bucureștiului

0

Marți, 24 septembrie, la Magazinul Eva – Design Românesc, bd. Magheru nr. 9 a fost inaugurată instalația artistică URBAN DELTA,  un proiect în cadrul BUCUREȘTIULUI CREATIV prin care ASOCIAȚIA IVAN PATZAICHIN – MILA 23, brandul PATZAIKIN și agenția DC COMMUNICATION celebrează spiritul creativ al capitalei în perioada FESTIVALULUI ENESCU.

Instalația este o grădină  urbană amplasată în spațiul public de pe tronsonul Bd. Magheru nr. 9 și în vitrinele magazinului EVA – DESIGN ROMÂNESC. URBAN DELTA este realizată de artiști, arhitecți alături de 13 designeri români contemporani care își vor expune cele mai recente colecții în vitrinele neconvenționale de la Magazinul Eva – Design Românesc, pe fondul unor fotografii care surprind natura și viața de zi cu zi din Delta Dunării.

Intenția noastră este de a amenaja o zonă care să îi inspire pe bucureșteni să se reconecteze pentru câteva clipe la natură. Am invitat alături de noi arhitecți, fotografi, muzicieni și 13 dintre cei mai în vogă designeri români ai momentului, care deja expun la Eva – Design Românesc și împreună am recreat ceva din mirajul Deltei Dunării prin instannee vizuale și sonore.  Am ales Delta Dunării pentru că este una dintre destinațiile pe care România merită să le promoveze pentru a se poziționa ca o destinație importantă pentru amatorii turismului lent, iar românii sunt primii care trebuie să afle cât de mult are de oferit această zonă. Ideea unei instalații artistice care să promoveze natura și patrimoniul imaterial al Deltei Dunării face parte din filosofia brandului PATZAIKIN: să folosești design modern, tehnologii inovative și instrumente creative prin care să reinterpretezi tradiții. Prin acest mixt între vechi și nou putem crea proiecte și branduri noi care să reflecte valori autentice românești.” Teodor Frolu, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23

 

URBAN DELTA este o platformă temporară work in progress, ce-și propune să apropie urbanitatea de natură, tradiţia de designul contemporan, având ca punct de plecare cultura tradiţională cotidiană din Delta Dunării şi este deschisă în perioada 24 septembrie – 15 noiembrie.

Grădina URBAN DELTA se deschide în această seară pentru public la ora 20:00 cu un moment special: VIDEO SOUND PERFORMANCE cu ELECTRIC BROTHER, KOTKI şi corul SINICIKA al lipovenilor din Mila 23. Intrarea este liberă.

 

Despre instalația URBAN DELTA:

Spațiu de expunere indoor – outdoor: BD. MAGHERU NR. 9 – SPAȚIU PUBLIC, TRASEU PIETONAL, MAGAZINUL ȘI VITRINELE EVA – DESIGN ROMÂNESC

Perioadă: 23 SEPTEMBRIE – 15 NOIEMBRIE 2013

Designeri și mărci românești de design: ANA ALEXE, ADELINA IVAN, IRINA SCHROTTER, VENERA ARAPU, 109, FANDACSIA, LADY MAGPIE, MURMUR, CIPRIAN VRABIE, LE PETIT INDIGENT, PARLOR, CARLA SZABO, PATZAIKIN

Muzică: ELECTRIC BROTHER și CORUL SINICIKA AL LIPOVENILOR DIN MILA 23.

Video perfomance: KOTKI
Fotografii
: NICU ILFOVEANU
Arhitecți
: SORIN ISTUDOR și KALLIOPI DIMOU
Curator:
ALINA ȘERBAN
Concept:  TEODOR FROLU
Parteneri: EVA – DESIGN ROMÂNESC, DC COMMUNICATION, MOLECULE –F, BUCUREȘTIUL CREATIV – FESTIVALUL ENESCU

Un proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează