Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-a dat startul la înscrierile Crosul obiceiurilor românești, ediția întâi

0

Astăzi, 11 februarie dăm startul unui nou concept în România care îmbină alergarea cu tradițiile românilor. Fiecare concurent pe lângă a alerga pentru propria sănătate și plăcere va mai avea un rol important- cel de promoter al tradițiilor românești.

Afis Fuga lui Dragobete, 27 feb,

Conceptul „Crosul obiceiurilor românești” conține 4 alergări tematice: „Fuga lui Dragobete, 27 februarie”, „Fuga lui Mărțișor, 5 martie”, „Crosul de Sânziene, 23 iunie” și „Crosul de Sfântul Andrei, 3 decembrie” ce se vor desfășura în Parcul Mogoșoaia și pe domeniul palatului Mogoșoaia.

„Fuga lui Dragobete”, va avea startul pe data de 27 februarie ora 11.00 din Târgușorul Brâncovenilor, Parcul Mogoșoaia. Traseul va avea o distanță de 7 kilometri, 2 ture de parc.

Categoriile vor fi următoarele:

  • proba individuală se va desfășura pe categorii de vârsta,: masculin și feminin 14-17, 18-29, 30-39, 40-49, +49;
  • proba pe  echipe se va desfășura în echipe de doi alergători-cupluri, fiecare echipă parcurgând, împreună, întreaga distanța a traseului,de 7 km. Cei doi alergători vor trebui să nu se distanțeze unul de celălat mai mult de 5m, încălcarea acestei reguli ducând la descalificarea echipei din concurs. La această categorie singura condiție este ca participanții să aibă 14 ani împliniți, neexistând categorii de vârstă.
  • proba de ștafeta –cupluri-fiecare alergator va parcurge o tura de 3,5 km și va preda ștafeta (chip-ul de concurs ) celuilalt concurent, care va încheia cursa prin parcurgerea celeilalte ture de 3,5 km. La această categorie singura condiție este ca participanții să aibă 14 ani împliniți, neexistând categorii de vârstă.

Vor fi premiați primii trei la individual pe categorie și primele trei echipe și stafeta, startul va fi dat în același timp. Schimbul de ștafetă va fi bine delimitat în zona startului.

Kitul concurentului va fi format din: medalie, diplomă și alte produse de la sponsori dintre care:  Ciuc Radler, ceva dulce și inimos.

Pentru a beneficia de tarifele Early bird vă invităm să vă înscrieți pe siteul www.alergam.com și să urmăriți evenimentul pe facebook Fuga lui Dragobete https://www.facebook.com/events/1209648869062498/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.