Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-a dat startul etapelor zonale ale Campionatului Naţional Universitar de Fotbal astăzi, 2 martie!

3

Asociaţia Student Sport România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, Federaţia Română de Fotbal, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, a dat startul etapelor zonale ale Campionatului Naţional Universitar de Fotbal astăzi, 2 martie, la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

La conferinţa de presă au fost prezenţi:

 • Miodrag Belodedici
 • Ion Vlădoiu
 • Florin Diaconescu – Director al Centrului de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret Bucureşti
 • Viorel Cojocaru – Rector al Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport
 • Călin Ile – Fondator Student Sport
 • Adrian Socaciu – Fondator Student Sport

 

Campionatele Naţionale Universitare organizate de Student Sport se adresează tuturor studenţilor din România şi a strâns la startul competiţiei peste 10 000 de tineri din 64 de universităţi, din 23 de centre. Scopul pe termen lung este de a crea o tradiţie în rândul universităţilor din ţară unde să ia naştere sentimentul de aparatenenţă, mândria identităţii universitare şi naţionale. Fazele zonale au loc în Bucureşti (7-9 martie, Sala Polivalentă), Cluj-Napoca (19-22 martie), Timişoara (2-5 aprilie), Craiova (7-10 mai).

În faţa mass media, Viorel Cojocaru a ţinut să sublinieze importanţa parteneriatului Student Sport cu federaţiile aferente în condiţiile în care, la momentul de faţă lipseşte iniţiativa organizării unei activităţi naţionale în sportul universitar. Din partea Federaţiei Române de Fotbal, Ion Vlădoiu a menţionat:

“Am avut o experienţă frumoasă încă de la prima discuţie cu Adrian Socaciu şi respect această categorie de oameni pe care mi-aş dori să o am aproape de mine şi de fotbal pentru că fac parte dintr-o categorie importantă. Trebuie să facem ceva pentru tineri, să înteleagă că sportul înseamnă sănătate. Mă aflu aici pentru că am avut şansa să fac sport.

” Amintind de prima ediţie a Campionatelor Naţionale Universitare de Fotbal de anul trecut, Miodrag Belodedici a fost sigur că studenţii se vor implica şi mai mult, deoarece proiectul a luat amploare. Student Sport devine un fenomen pentru că “oamenii care fac sport gândesc altfel!”

Nici reprezentanţii autorităţilor locale nu au stat deoparte, dedicând timp, resurse şi energie pentru această competiţie. Din partea Primăriei Municipiului Bucureşti, Florin Diaconescu încearcă să revitalizeze mişcarea spotivă studenţească şi a oferit premii constând în 100 de tabere la mare câştigătorilor şi tinerilor care vor fi alături de Student Sport. Cu toate acestea, fără sprijinul autorităţilor naţionale şi al sponsorilor, Student Sport nu ar fi putut ajunge într-un timp atât de scurt să devină un punct de referinţă şi să intre în calendarul competiţional sportiv al Ministerului Educaţiei. Lăudând de echipa tânără care a pus umărul la dezvoltarea acestor competiţii, Adrian Socaciu a evidenţiat că

”după un an de zile de muncă, am reuşit să ne aflăm în această sală, cu aceste instituţii şi aceşti parteneri. Există tineri de valoare în România, dar nu sunt lăsaţi să fie văzuţi. Cred că ei trebuie să fie proactivi!”

Cu acest spirit încrezător şi deschidere, toţi sunt invitaţi la Deschiderea Oficială a Campionatelor Naţionale Universitare de Fotbal şi Baschet 3×3 de luni, 5 martie, de la ora 14, la Arena de Baschet a Federaţiei Române de Baschet. Invitaţii de onoare, printre care se numără şi Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului Cătălin Baba, vor declara deschisă competiţia.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

 1. avatar

  Am incercat sa ii contactez, nicio sansa sa imi raspunda. De peste 1 saptamana am asteptat raspunsul lor. Ma intreb de ce nu sunt asa deschisi cand vine vorba de inregistrarea unor echipe. Toata treaba asta este o spalare de bani cu ajutorul baietilor cu pile. Ganditi-va daca e bine sa promovati asta.

 2. avatar

  Buna seara, sunt unul din reprezentantii Student Sport. Noi am raspuns fiecarui mesaj care ni s-a adresat, fara exceptie. Ne pare rau ca trebuie sa raspundem unor persoane anonime, fara nume real sau universitate. Legat de modul de inregistrare al echipelor, fiecare universitate si-a ales echipa reprezentanta, noi preluand competitia din etapele zonale. Daca aveti orice alte nelamuriri suntem deschisi pe adresa denisa.dan@studentsport.ro.
  Legat de spalarea de bani, consideram deplasat cometariul. Daca aveti dovezi, va rugam sa le prezentati.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.