Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-a dat startul Campionatului Naţional Universitar de Baschet 3X3

0

În prezenţa unor invitaţi de seamă din mediul social şi sportiv s-a dat astăzi startul Campionatului Naţional Universitar de Baschet 3X3, la sediul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.

La conferinţa de presă care a precedat debutul competiţiei au participat Călin Ile şi Adrian Socaciu, fondatorii Student Sport, Viorel Cojocaru, rectorul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Sorin Moldovan, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Claudia Georgescu, secretar general al Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar,  precum  şi binecunoscutul artist CRBL.

Cei prezenţi au lăudat pe rând iniţiativa Asociaţiei Student Sport de a organiza în parteneriat cu instituţiile mai sus amintite un Campionat Universitar de Baschet 3X3, la nivel naţional, care se adresează tututor studenţilor din România, indiferent de forma de învăţământ la care sunt înscrişi.

„Ne bucurăm că am adunat în doar trei săptămâni 1485 de echipe la start, din 23 de centre universitare, din peste 73 de universităţi din ţară. Ne-am propus de la bun început să mobilizăm cât mai mulţi studenţi şi se pare că am reuşit”, a declarat cu zâmbetul pe buze Adrian Socaciu. „Acum trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ”, a continuat Călin Ile. „Este o zi mare astăzi şi mă bucur foarte mult că această iniţiativă a plecat din rândul studenţilor. Chiar am fost surprins că toate organizaţiile studenţeşti au răspuns afirmativ şi participă activ la acest proiect. Următorul pas pentru noi va fi să organizăm cu sprijinul partenerilor noştri o competiţie internaţională la nivel universitar”, a încheiat Călin Ile.

De asemenea, Carmen Tocală i-a felicitat pe iniţiatori şi a explicat ce înseamnă de fapt baschetul 3X3 în rândul tinerilor.”Baschetul 3X3 este spectaculos, înseamnă liberate de acţiune pe teren, înseamnă muzică, voie bună şi distracţie. Toate aceste ingrediente atrag tinerii care au acum ocazia să demonstreze că sunt cei mai buni într-un campionat doar al lor. În plus, FIBA a decis ca din 2020 baschetul 3X3 să fie disciplină olimpică.”

Imediat a luat cuvântul Sorin Moldovan care a precizat că „prin această iniţiativă tinerii sunt încurajaţi să facă mişcare, mai ales că aproape toate societăţile se confruntă cu problema sedentarismului.”

Claudia Georgescu a completat că doreşte să introducă o competiţie similară de baschet şi la nivel preuniversitar. „Sunt încântată de numărul mare de echipe înscrise!” a concluzionat reprezentanta Federaţiei Sporului Şcolar şi Universitar.

Ultimul, dar nu cel din urmă, Eduard Andreianu, cunoscut sub numele de CRBL, a vorbit cu dezinvoltură despre baschet şi despre proiectul Student Sport. „M-am apucat la 33 de ani să joc baschet, la o echipa din Piteşti. Am făcut acest lucru pentru că îmi doresc să susţin foarte mult acest sport la nivel local şi sper să fiu un exemplu pentru mai tinerii jucători. Dacă m-aţi întreba pe cine aş invita în echipa mea dintre vedetele autohtone, probabil i-aş alege pe Cabral, pentru că aş avea un pivot masiv sub panou, şi pe Guess Who că tot vrea el <<Tot mai sus>>!”, a glumit CRBL.

Imediat după conferinţa de presă au urmat mai multe meciuri demonstrative în care CRBL şi prietenii lui s-au dezlănţuit pe teren împotriva celor de la Federaţia Română de Baschet şi de la echipa Adevărul Holding, dând practic startul Campionatului Naţional Universitar de Baschet 3X3 .

Reamintim că cele 1485 de echipe se vor întrece în etapele locale, urmând ca cele mai bune să-şi reprezinte universitatea în fazele zonale din Bacău, Sibiu, Oradea şi Bucureşti. Turneul final va avea loc în luna mai, pe platoul din Piaţa Constituţiei. Finaliştii se vor întrece pentru marele premiu, adică un stagiu de pregătire profesionist în străinătate. Organizatorii vor acorda premii Fair Play, iar cel mai bun baschetbalist va face parte din echipa naţională a României.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.