Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rotary International Women’s Ball – inițiativa caritabilă în sprijinul mamelor și nou-născuților de la Maternitatea Polizu

0

Rotary International Women’s Ball aduce împreună membrii Rotary International din București și Ilfov pentru o cauză comună – sprijinul acordat mamelor și nou-născuților prin donația de obiecte vestimentare și produse de îngrijire necesare pentru mai puține griji și mai multă bucurie.

Prima ediție va avea loc vineri, 1 martie, ora 19:00 la Hotel Sheraton – Grand Platinum Ballroom și a atras deja numeroși participanți, reprezentanți ai organizațiilor non-profit, lideri din business, prieteni și membri Rotary International.

Fondurile rezultate din achiziția biletelor vor fi alocate donației de trusouri pentru nou-născuți ce va avea loc în perioada 4-9 martie 2019 la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu-Rusescu” București (Maternitatea Polizu), București.

Rotary International Women’s Ball este o inițiativa Rotary Club Bucuresti realizată cu sprijinul cluburilor Rotary din Bucuresti si Ilfov, al sponsorilor și partenerilor generoși care au înțeles că sănătatea mamei și a copilului este un subiect care ne afectează pe fiecare indiferent de mediul social, nivelul de educație sau experiența profesională.

Ca voluntari în sprijinul comunității, Rotarienii desfășoară proiecte ambițioase, propunând inițiative de educație pentru sănătate, asistență medicală sau asigurând dotarea cu aparatură medicală a maternităților, sănătatea mamei și a copilului fiind un domeniu de acțiune prioritar pentru Rotary International.

Rotary International Women’s Ball este în același timp un prilej de a sărbători femeia Rotary Internațional la 30 de ani de la dobândirea calității de membru

Înființată în 1905 ca organizație în serviciul comunității, Rotary International încurajează disponibilitatea și capacitatea de a aduce o schimbare în bine în comunitate, un drept și o responsabilitatea a fiecăruia, indiferent de gen. Începând cu 1989, calitatea de membru a încetat a fi aplicabilă exclusiv bărbaților, iar femeile au dobândit dreptul de a deveni membri ai Rotary International. Dacă în anii 1990 erau 20,000 de femei în cluburile Rotary International, începând cu 2010 numărul acestora a depășit 200,000, iar în 2013 o femeie devenea pentru prima dată vice-președinte al Rotary International.

În prezent a fi Rotarian este un privilegiu de care ne bucurăm indiferent de gen, astfel că, împreună, putem contribui fiecare, implicându-ne în inițiative de impact pentru a sprijini comunitatea.

Rotary International este o organizație mondială care derulează proiecte umanitare și ai căror membri promovează înalte standarde etice în activitatea profesională.

Rotary Club București este primul club Rotary înființat în România în 1929.

Mai multe informații despre Rotary Club Bucuresti și Rotary International Women’s Ball

http://www.rotary-bucharest.org/balulul-femeii-rotary-international-1-martie/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.