Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romii: contribuții la dezvoltarea statului român

0

Romii: contribuții la dezvoltarea statului român” 21-22 februarie 2018

Institutul European Rom pentru Artă și Cultură (European Roma Institute for Arts and Culture – ERIAC), în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, Agenția Națională pentru Romi, Punctul Național de Contact pentru Romi (Ministerul Fondurilor Europene), Centrul Național de Cultură a Romilor, Masterul de Studii Rome – SNSPA și Asociația Romano ButiQ, organizează în zilele de 21 și 22 februarie 2018, la sediul Muzeului Național de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12), evenimentul numit „Romii: contribuții la dezvoltarea statului român“.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile, astfel:

  • Miercuri, 21.02.2018, între orele 18:00-21:00 – eveniment cultural: fragment din piesa de teatru „Marea Rușine” semnată de Alina Șerban și concertul „O sută de ani de muzică lăutărească” susținut de trupa Mahala Rai Banda; Accesul se va realiza prin intrarea principală din Calea Victoriei;

  • Joi, 22.02.2018, între orele 10:00-15:00 – sesiune de comunicări sub genericul „Romii: contribuții la dezvoltarea statului român”, cu participarea unor reprezentanți ai autorităților centrale, cercetători, diplomați, reprezentanți ai unor organizații neguvermentale/interguvernamentale și studenți; Accesul se va realiza prin intrarea secundară din Strada Poștei (vis-à-vis de Biserica Stavropoleos).

Acest eveniment este organizat în contextul Centenarului României și are drept obiectiv să sublinieze contribuția istorică a romilor din România la dezvoltarea diverselor domenii ale vieții publice și, totodată, să evidențieze participarea acestora la fondarea și modernizarea statului român unitar.

European Roma Institute for Arts and Culture este o organizație internațională recent înfiintață, cu sediul la Berlin, în scopul de a promova arta și cultura romă în Europa. Prin acest eveniment inaugural, susținut de German Federal Foreign Office, ERIAC deschide o serie de acțiuni menite să promoveze cultura și arta romilor în medii publice cât mai diverse.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.