Romeo și Julieta, show grandios pe gheață în București

0

Spectacolul “Romeo și Julieta”, ce a avut loc în premieră absolută seara trecută, 19 ianuarie, în București, a încheiat excepționalul turneu național al Ansamblul de Stat alBaletului pe Gheață din St. Petersburg (Saint Petersburg State Ballet on Ice). Cea mai cunoscută trupă de balet pe gheaţă din lume a mai pus în scenă spectacole pline de magie şi la Timişoara (15 ianuarie), Cluj Napoca (17 ianuarie) şi Sibiu (18 ianuarie).

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg(5)

Într-un decor de poveste, la Sala Palatului, balerinii-patinatori au cucerit publicul bucureștean prin interpretarea spectaculoasă a operei “Romeo și Julieta”, cea mai faimoasă poveste de dragoste din lume. Audiența a fost impresioanată și copleșită de combinația fascinantă dintre baletul clasic și salturile și piruetele specifice patinajului artistic executate fără cusur.

Dinamica mișcărilor, limbajul corporal, completate de povestea recreată pe două tone de gheață și de muzică au învăluit sala într-o atmosferă feerică. Artiștii au îmbinat perfect elementele sportive cu cele ale baletului clasic rusesc.

„Romeo și Julieta” vine după alte două spectacole care au încântat locuitorii din Timișoara, Cluj și Sibiu prin cinci reprezentații. Patinajul și baletul au devenit o singură artă în interpretarea artiștilor în„Lacul Lebedelor”, spre deliciul clujenilor, și în „Spărgătorul de nuci”, de care s-au bucurat atât cei din Timișoara, cât și cei din Sibiu.

Singurul ansamblu de balet pe gheață cu drepturi pentru această denumire, Saint Petersburg State Ballet on Ice, este condus în prezent de directorul artistic Konstantin Rassadin, artist emerit al Rusiei și fost solist al Mariinsky Ballet, elev al lui Rudolf Nuriev. Ansamblul numără peste 50 de balerini patinatori, mulți campioni europeni, mondiali sau olimpici la patinaj artistic, majoritatea maeștri ai sportului în Rusia.

Patinoarele create în toate cele patru orașe din țară se alătură multor altor scene pe care balerinii au evoluat în SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Turcia, Elveția, Columbia și Argentina. Spectacolele din România au început în urmă cu doi ani și de fiecare dată s-au bucurat de un succes remarcabil.

Turneul din aceasta iarnă al Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg a fost organizat de Diesel Events, cu susținerea Ambasadei Federației Ruse la București.

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg(3)

Coproducator: TVR2

Sponsori: Borsec, Kandia, Rexroth Bosch

Cu sprijinul: Diesel Club, Napoca 15, PMA Invest, Spactacular, Cocor Media Channel

Partener media principal: MagicFM

Partenerii media ai evenimentului sunt: Zile şi Nopţi, România Libera, Academia Caţavencu, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Business Review, Romania-Insider.com, Revista Tango, Business Woman, Ioana, Casa Lux, Decât o Revista, 9am, Eva.ro, Kudika.ro, Ele.ro, România Pozitiva.ro, National Magazin, Metropotam.ro, OnlineStudent.ro, BusinessLive.ro, WebCultura.ro, CalendarEvenimente.ro, Orasulm.eu.

“Saint Petersburg State Ballet On Ice”  este cea mai faimoasa trupa de balet pe gheaţa din lume şi unicul ansamblu de acest fel, fiind considerata una din bijuteriile Rusiei.Turneul din aceasta iarna este organizat de Diesel Events, cu sustinerea Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, si se estimeaza ca va avea peste 12.000 de spectatori.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează