Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romeo și Julieta, show grandios pe gheață în București

0

Spectacolul “Romeo și Julieta”, ce a avut loc în premieră absolută seara trecută, 19 ianuarie, în București, a încheiat excepționalul turneu național al Ansamblul de Stat alBaletului pe Gheață din St. Petersburg (Saint Petersburg State Ballet on Ice). Cea mai cunoscută trupă de balet pe gheaţă din lume a mai pus în scenă spectacole pline de magie şi la Timişoara (15 ianuarie), Cluj Napoca (17 ianuarie) şi Sibiu (18 ianuarie).

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg(5)

Într-un decor de poveste, la Sala Palatului, balerinii-patinatori au cucerit publicul bucureștean prin interpretarea spectaculoasă a operei “Romeo și Julieta”, cea mai faimoasă poveste de dragoste din lume. Audiența a fost impresioanată și copleșită de combinația fascinantă dintre baletul clasic și salturile și piruetele specifice patinajului artistic executate fără cusur.

Dinamica mișcărilor, limbajul corporal, completate de povestea recreată pe două tone de gheață și de muzică au învăluit sala într-o atmosferă feerică. Artiștii au îmbinat perfect elementele sportive cu cele ale baletului clasic rusesc.

„Romeo și Julieta” vine după alte două spectacole care au încântat locuitorii din Timișoara, Cluj și Sibiu prin cinci reprezentații. Patinajul și baletul au devenit o singură artă în interpretarea artiștilor în„Lacul Lebedelor”, spre deliciul clujenilor, și în „Spărgătorul de nuci”, de care s-au bucurat atât cei din Timișoara, cât și cei din Sibiu.

Singurul ansamblu de balet pe gheață cu drepturi pentru această denumire, Saint Petersburg State Ballet on Ice, este condus în prezent de directorul artistic Konstantin Rassadin, artist emerit al Rusiei și fost solist al Mariinsky Ballet, elev al lui Rudolf Nuriev. Ansamblul numără peste 50 de balerini patinatori, mulți campioni europeni, mondiali sau olimpici la patinaj artistic, majoritatea maeștri ai sportului în Rusia.

Patinoarele create în toate cele patru orașe din țară se alătură multor altor scene pe care balerinii au evoluat în SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Turcia, Elveția, Columbia și Argentina. Spectacolele din România au început în urmă cu doi ani și de fiecare dată s-au bucurat de un succes remarcabil.

Turneul din aceasta iarnă al Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg a fost organizat de Diesel Events, cu susținerea Ambasadei Federației Ruse la București.

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheata din St. Petersburg(3)

Coproducator: TVR2

Sponsori: Borsec, Kandia, Rexroth Bosch

Cu sprijinul: Diesel Club, Napoca 15, PMA Invest, Spactacular, Cocor Media Channel

Partener media principal: MagicFM

Partenerii media ai evenimentului sunt: Zile şi Nopţi, România Libera, Academia Caţavencu, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Business Review, Romania-Insider.com, Revista Tango, Business Woman, Ioana, Casa Lux, Decât o Revista, 9am, Eva.ro, Kudika.ro, Ele.ro, România Pozitiva.ro, National Magazin, Metropotam.ro, OnlineStudent.ro, BusinessLive.ro, WebCultura.ro, CalendarEvenimente.ro, Orasulm.eu.

“Saint Petersburg State Ballet On Ice”  este cea mai faimoasa trupa de balet pe gheaţa din lume şi unicul ansamblu de acest fel, fiind considerata una din bijuteriile Rusiei.Turneul din aceasta iarna este organizat de Diesel Events, cu sustinerea Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, si se estimeaza ca va avea peste 12.000 de spectatori.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.