Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romania, tara oamenilor prietenosi – fotografie la ICR

0

Joi, 3 decembrie 2009, la ora 18.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie România, ţara oamenilor prietenoşi, realizată de profesori şi studenţi ai Şcolii de Fotografie din Varşovia. Fotografiile înfăţişează chipuri şi obiceiuri din Transilvania, Maramureş şi Moldova, în perioada 2005-2008. Proiectul va fi prezentat de Marian Schmidt, directorul Şcolii de Fotografie din Varşovia.

romania-tara-oamenilor-prietenosiCele circa 50 de fotografii expuse la ICR constituie o selecţie din albumul România, ţara oamenilor prietenoşi (Rumunia – Kraj przyjaznych ludzi, Green Gallery, Varşovia, 2008). Apărut în Polonia la iniţiativa fotografului Marian Schmidt, albumul a fost finanţat prin programul PUBLISHING ROMANIA derulat de Centrul Naţional al Cărţii din cadrul ICR.

Marian Schmidt este autorul a peste 50 de expoziţii personale în spaţii de prestigiu din New York, Londra, Berlin, Paris, Tokyo, Zűrich, precum şi în Polonia natală. A publicat albumele Hommes de Science, Marian Schmidt şi Unusual Conversations with father Jan Twardowski. Formaţia sa profesională, mai puţin obişnuită pentru o carieră în domeniul fotografiei, cuprinde un doctorat în matematică şi studii de fenomenologia muzicii cu dirijorul Sergiu Celibidache.

Expoziţia, organizată de Institutul Cultural Polonez din Bucureşti şi Institutul Cultural Român, este deschisă până joi, 10 decembrie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.