Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România interioară şi România exterioară, un eveniment cu antropologul Vintilă Mihăilescu

0

Te invităm la o nouă conferinţă cu antropologul Vintilă Mihăilescu, unul dintre cei mai îndrăgiţi, nonconformişti şi carismatici intelectuali români, profesor universitar doctor şi directorul Departamentului de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

unnamed

La această conferință vom discuta despre ce reprezintă România externă. Este aceasta una singură şi (relativ) unitară sau diversă la rândul ei, cu propriile sale diviziuni? Este recenta diasporă rezultată din migraţie o „nouă Românie”, aşa cum s-a creat impresia la ultimele alegerile prezidenţiale?

Se întorc românii în ţară sau nu? Dar ar fi o eventuală întoarcere benefică sau nu? Din cauza migraţiei suntem tot mai puţini: ce implicaţii are acest lucru? Între timp, cum arată, de fapt, această lume a ceea ce persistăm să numim „căpşunari”? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care conferinţa de faţă va încerca să răspundă.

Data: 24 Aprilie, ora 19:00

Cost: 45 lei; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 40 lei

Loc: Str. Popa Soare nr 40, etaj 1

Înscrieri la contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.